Exit Östros!

Jag måste tillstå att Östros (tidigare Waaranperä) sorti i media i dag är en av de snyggare man sett. Storstilat, storartat om än en aning svulstigt och pompöst. Generöst också mot Partiet! Man har sett sämre losers! Att herr Östros tar sig själv på mycket stort allvar är dock ganska klart!

Att bli så rått petad – trots två år kvar på sitt valda mandat – och ändock själv ställa sig åt sidan utan strid måste ses med respekt! I synnerhet som Östros – också medger att han – blivit väldigt överraskad och besviken över valberedningens petning! Det är ett ganska tungt fall att gå från presumtiv partiledare till knapptryckande riksdagsman på ett par dagar! Tycker nog att Östros ändock hanterade detta inför media med stor fattning och sjävövervinnelse! Fallet var dock väntat av oss – andra utanför S – intresserade iakttagare!

Det jag dock hade svårt med var Östros närmast heliga hänvisning till Partiet! Dess väl och ve verkade stå över det mesta i tillvaron. Påminde en hel del om hur gamla kommunister sett på sitt Kommunistiska Parti! Hans retorik förde tankarna till en närmast religiös syn på organisationen men så är också detta en ganska vanlig åkomma bland socialister av olika schatteringar.

Måste väl tillstå att jag vet detta av egen erfarenhet efter att under studentåren i Uppsala varit aktiv och övertygad socialist!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: