Demokratin och S ommöbleringar!

Den parlamentariska demokratin kräver att det finns flera konkurrerande politiska grupperingar och partier. Inget land mår bra av att ett politiskt block dominerar under lång tid. Det långa socialdemokratiska maktinnehavet var inte bra för Sverige och sannolikt tappade Sverige i tillväxt under en lång följd av år som ett resultat av S skatte- och tillväxt- och företagarpolitik (läs avsaknad).

Konkurrens anses bra i alla andra sammanhang såsom företagande, varu- och tjänsteutbud samt utbildning! Jag menar att det i än högre grad gäller inom politiken. För att undvika inavel, neopotism och ärvda maktpositioner måste man riskera att förlora makten med jämna mellanrum! Se bara på alla socialdemokratiska toppar vars barn erhållit ärvda ämbeten i politik och stat! Behöver jag nämna namn?

Det är därför inte bra för demokratin att Sverige under en tid saknat opposition! Nu möbleras uppenbarligen om rejält i Socialdemokraternas VU! Knepiga Baylan, giriga Lundby-Wedin, gnälliga Östros, sega Österberg m.fl får gå!

VU bantas rejält och nya personer väljs in! Jag vet inget om dem men sämre kan det väl inte bli. Jag hoppas verkligen på en vital och levande politisk diskussion och kraftfull opposition i de fall där alliansen är ute och cyklar (ja, sådana områden finns; Afghanistan, Vattenfall, vargjakten, FRA-spaning etc). Det ser också ut som om bandet till LO tas bort vilket vore en riktig välgärning i en situation när merparten av LO-medlemmarna röstar på andra partier än S.

Sverige behöver och Alliansen behöver en riktigt kraftfull opposition om inte annat så för att demokratin skall vara levande och vital. Det som händer nu gör att jag tycker att det börjar kännas som om luften är lättare att andas. Eller, är det bara våryra som infunnit sig inför att fågelskådande och fotograferande nu tar fart igen?

Hoppas att S utveckling inte blir som med mannen som hoppade från Empire State Building och när han passerade 11:e våningen konstaterade: ”So far so good!”

På tal om Japan: En gång i tiden när Gunnar Engellau (Pehr G. Gyllenhammars tidigare svärfar) var chef för Volvo och kom hem efter ett industribesök i Japan konstaterade han: Dom kommer aldrig ifatt oss!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: