Palmemordet och stolle teorier – Revisited!

Alla som lanserar andra mördare och mördarteorier än den frikände Christer Petterson har två viktiga saker gemensamt (förutom stolligheterna) nämligen att ta sig runt Lisbeth Palmes vittnesmål och Palme utredarnas uppfattningar!

Den första är självklart att Lisbeth Palme vid konfrontation ( även om den inte gjordes polisiärt helt korrekt ) har pekat ut mördaren. Både i tingsrätt, hovrätt och även sedermera har Lisbeth Palme vidhållit sitt tydliga och klara utpekande!

Oavsett om du lanserar polis/säkerhetstjänt, PKK, Sydafrika, Jugoslavien eller andra ”teorirer” så måste du underkänna detta vittnesmål. Det görs – har jag nu funnit – med den ena konstiga logiken eller detaljen efter den andra. Hon har ”velat få ett slut på det hela”, inte kunnat känna igen mördaren för att hon var traumatiserad, tagit fel person, inte sett rätt jacka, misstagit sig på ett vittne, egentligen inte sett mördaren, andra har inte sett mördaren etc, etc.

Faktum kvarstår; det bästa vittnet till mordet och mordförsöket har tydligt pekat ut mördaren i två rättegångar och även sedan! I varje annat historiskt mordfall hade det räckt! Det räcker också för min del! Men inte för de privatspanare och andra som leker mördarjakt och som kan alla detaljer men helt saknar metodträning och analytisk kunskap och därmed fastnar i detaljer men inte förmår bedöma helheten! Selektiv perception heter sådant och är en inte helt ovanlig företeelse bland oskolade och vetenskapligt otränade personer!

Instans nummer två som stollarna har att ta sig runt är att den riktiga Palmegruppen (nu pensionerad) betraktar mordet som ”polisiärt uppklarat”. Det är väl så långt de kan gå i sina utsagor eftersom mördaren är frikänd i rättsliga instanser! Det är den mest sakkunniga gruppen, därtill insatt i hela utredningen OCH tränade och skolade i spaning och analys (till skillnad då från ….).
För min del ett blytungt argument i alla avseenden!

Shakespeare låter kungen säga om Hamlet att ”det är galenskap men det är metod i galenskapen”. I fallet med privatspanarna är det inte ens metod i galenskapen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: