THE ROLLING STONES OCH DRESSMAN

Jag vänder mig inte i min grav men det vänder sig i magen på mig. Kan inte gå ut på stan längre! Reklamen på de kommersiella kanalerna har alltid varit usla nu är de åt helvete totalt!

Jag har lyssnat på Stones sedan början av 1960-talet. Har en halv meter med vinylskivor och ett par dm med CD med Stones! Kan jag lyssna på dem längre?

Vad har hänt?

Rolling Stones – The Greatest Rock´n Roll Band of All Times – har sålt sin själ – för en grynvälling! Ett norskt klädföretag som marknadsför och säljer tönt kläder har köpt musik och reklam med Stones. De säljer T-shits med Stones emblem. Vad gör jag med alla autentiska konsert t-shirts köpta alltsedan 1960-talet?

När jag går förbi butikerna med det norska skitföretaget hör jag Stones musik ( Rolling Stones CD utgiven av Dressman) och ser modeller med Stones bilder på! Vad gör man?

Bandet som gjort låtar som Street Fighting Man, Symphony for the Devil, Honky Tonk Women, Gimmi Shelter och Ventilator Blues m.fl. har för reklampengar lånat sitt starka varumärke till denna jävla skit!

Att Mick Jagger skulle kunna låna sig till detta har jag länge misstänkt. En fullständigt lysande r&b sångare men också helt igenom kommersiell.

Det värsta är ändock att se Keith Richards – a retrobate thru and thru and a true bluesman – stå och se cool ut – som bara han kan – och flina i dessa norska tönt kläder! Too much!

Jag inser – naturligtvis – att detta är en helt känslomässigt styrd drapa men jag kan inte låta bli! Naivt? Javisst! Barnsligt? Javisst! Omoget? Javisst.

Men, jag har ändock RÄTT!

2 svar to “THE ROLLING STONES OCH DRESSMAN”

  1. Erik Says:

    Sympathy for the Devil heter det väl?

  2. lennartwaara Says:

    Sympathy for the Commercial Devil! skulle kunna var en ny textrad i låten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: