Leif GW Persson och Palme mordet – fler stolle teorier!

Leif GW Persson brukar hävda att personer med avvikande eller underlig verklighetsuppfattning har ”råkat ut för att propparna gått”! Jag undrar efter den märkliga föreställningen på SvT igår (22.1.11) om detta inte också hänt med herr Persson själv.

Mordet på Olof Palme är uppklarat  – hävdar jag – men ingen mördare är dömd vilket inte är riktigt samma sak. Polisiärt är mordet uppklarat,  det anser också många i den gamla riktiga Palme-gruppen (inte Holmers stolligheter).  Efter att Christer Pettersson frikändes i hovrätten (i en underligt motiverad dom) kan naturligtvis ingen polis officiellt hävda att Christer Pettersson är mördaren!

Nu sällar sig Leif GW Persson till de privatspanande (och polis) stollarna som hävdat alla möjliga underliga teorier; polischefen Holmers PKK-spår, Sydafrikansk yrkesmördare, Jugoslaviska spår, Palme-familjen själv, polisspår av olika slag etc. Allt detta är noggrant granskat och avfärdat i dag!

För att hävda en konspiration av polis och säkerhetstjänst måste Leif GW underkänna inte minst Lisbeth Palmes tydliga och fortsatta utpekande av mördaren. Utan någon egentligt saklig grund har Leif GW i en TV-show skapat ännu ett konspirations spår. Det är naturligtvis i någon mening tjusigare med en konspiration (därför att det ofta är det vid politiska mord) än med en nergången knarkare och alkoholist som mördare.

Leif GW underkänner Lisbeth Palmes tydliga – och fortsatta – utpekande med att ”hon ville få ett slut på det hela” (citat). Det är välkänt att polisen klantade sig vid konfrontationen med Christer Pettersson men Lisbeth Palme har dock – trots allt – känt igen och pekat ut mördaren. Dessutom har sonen som var med på biografen känt igen Christer Pettersson tidigare under kvällen.

Leif GW hävdar dock att Lisbeth Palme tar miste och pekar ut fel person. Trots att hon SÅG mördaren lufsa iväg efter att ha skjutit Olof Palme och också påskjutit Lisbeth Palme – något hon dock inte är medveten om då!

I tingsrätten dömdes Christer Petterson för mordet, i stor utsträckning på Lisbeth Palmes vittnesmål. I hovrätten frikändes han efter en – i mångas ögon – avvikande bevisvärdering.Två vittnesexperter vittnade. Den första hävdade kort att Lisbeth Palme kan ta miste och den andra att hon är trovärdig. Hovrätten gick på det första vittnesmålet! Bevisen värderades var för sig utan att någon samlad värdering gjordes. Högsta Domstolen nekande sedan prövningstillstånd!  I inget annat rättsfall i svensk kriminalhistoria hade en mördare gått fri efter ett sådant utpekande!

Leif GW Persson är ute och cyklar med sin ”nya” konspirationsteori med poliser och säkerhetstjänst som mördare utan att ha någon annan grund än att mordet inte stämmer med den gängse bilden av politisk mord (den är dock magnifik i den meningen att den slår det mesta i fantasteri!).  Han tvingas också till att helt underkänna det viktiga  (för att inte säga avgörande) vittnesmålet om mördaren från Lisbeth Palme! Den i mångt och mycket briljante, intelligente och kunnige polisprofessorn har här helt enkelt fel. Ofta är han mycket se- och hörvärd men denna gång kändes det sorgligt. Varför fortsätta med detta spekulerande spektakel när mordet är klart och löst? Att polis och åklagare måste fortsätta är i sig givet eftersom Christer Pettersson faktiskt frikändes i hovrätten.

Detta är ett verkligt dilemma! Om man är frikänd efter rättegång – i detta fall i alla instanser utom tingsrätt – så är man juridiskt oskyldig!!!

I detta fall innebär det att mördaren gått fri – numera avliden – och att traumat hos polis och åklagare måste fortsätta. Vi andra behöver dock inte låna vårt kunnande och intelligens till att spä på förvirringen och idiot spekulationerna. Eller hur Leif GW Persson?

37 svar to “Leif GW Persson och Palme mordet – fler stolle teorier!”

 1. Tomas Says:

  För oss som är någotsånär insatta i utredningen så är Perssons uttalande om Petterssons oskuld varken överraskande eller stolligt.
  Lisbeth Palmes utpekande t ex har för det första ifrågasatts på goda grunder från början.
  Men det som spräcker indiciekedjan är vittnesmålet från en missbrukarkamrat till Pettersson, och som placerar Pettersson vid biografen Grand 23.15.
  Ingen annan än han påstår sig ha sett Pettersson där.
  Däremot är det flera andra vittnen som sett kamraten vid Grand. Och den tidpunkten är 23.30. D v s efter mordet.
  Det styrker Petterssons egen utsaga, men förbigicks i tingsrättsdomen.
  Dessutom sågs mördaren av ett vittne som är väl bekant med Petterssons utseende, eftersom han bodde i samma område.
  Han svarar bestämt nej på frågan om det var Pettersson han såg.

  Däremot finns det 2 kvinnliga vittnen som i 8 förhör identifierat den sk Dekorimamannen. Inte som Pettersson utan som en polis.

  Så speciellt stollig är därför inte Perssons analys.

 2. lennartwaara Says:

  Ifrågasatts på goda grunder.. ja det var just det… ifrågasatt på goda grunder av vem. Lisbeth Palme har befunnit sig ett par meter från mördaren och direkt efter skotten sett honom och pekat ut mördaren. Vittnesmålet hade hållit i alla andra mål men här har stolligheter och haverier från början präglat utredning och teorier. Fortsätter uppenbarligen! Utredningsmässigt är dock allt detta avfört och avvisat utom av privatspanande stollar!

 3. Roland Wadling Says:

  1) Finns utredningsmaterialet i elektronisk, sökbart fulltextformat (och lämpat för ”textmining”)?. Det mesta eller bara delvis. Om ej, varför inte? (Det talades om ett dokumenthanteringssystem i början av utredningen.)
  2) Anses av utredningen eller Leif GW något kring Holmérs planerade vasalopp vara skumt?
  3) Tvärsäkra Fylking borde i radiointervjun nyligen betts kommentera att ett vittne vid byggbarackerna avfärdat Pettersson som den som sprang trapporna upp, ett vittne som kände till Pettersson väl, enligt Leif GW.

 4. John A. Says:

  Lisbet sade i det första förhöret, 1986-03-01, att hon såg mördaren på 8-10 meters avstånd och att han hade blå täckjacka. Den som befann sig på 8-10 meters avstånd och bar blå täckjacka var Anders Björkman, vittnet som gick bakom makarna Palme. Alla andra vittnen vid mordplatsen, 16 stycken, säger att GM bar rock. Skottet som dödade OP avsköts från 10-20 centimeters avstånd.

  Har rättsläkaren fel då, menar du?

  På Sabbatsbergs sjukhus, mordnatten, uppgav LP för polisen Åke Rimborn, som hade skickats dit för att fram ett signalement, att det inte var en (1) gärningsman utan två, samma män som hon hade sett utanför hemmet i Gamla stan en tid före mordet.

  Lisbet Palme såg aldrig GM och hennes utpekande hade av naturliga skäl inget bevisvärde, vilket juristerna i Hovrätten naturligtvis insåg.

  Det fanns inga som helst bevis mot CP. Anledningen till det är att han var oskyldig.

 5. Petra Hoffblad Says:

  Christer Pettersson har alibi. Han satt på en restaurang (minns inte namnet) före, under och efter mordet enligt restaurangägaren Tom Floberg. Christer var väldigt full. Tom ville inte bli inblandad och sa därför inget till polisen. Det här har även Christer av någon anledning hållit tyst om. Tom ägde (och äger fortfarande) visserligen en stor, svart magnumrevolver så det hade varit lätt för Christer att låna den. Men jag tror ändå inte att det var han med avseende på hans alkoholkonsumtion, personlighet och ovana vid vapen. Men det är möjligt att han vet något om mordet. Tom bodde i Solna men numera i Göteborg. Han har varit med i kriget i Vietnam och i Beirut. Han rörde sig bland kriminella. Han har polisbehörighet.

 6. Michael Ahlman Says:

  Leif GW seglar vidare i fantasin. Christer Petterson mördade Palme. Påverkad, förbannad, väljer han sitt hörn vid Dekorima. Han väljer, kan tyckas oproffsigt, en fredagkväll och lönekväll mitt i city. På Tunnelgatan bor Lena, Sigge Cedergrens flickvän. När han ser Lena och Sigge komma, ställer han sig för att vänta in de båda. Han har bestämt sig för att hota sig in i Lenas lägenhet med hjälp av revolvern och mörda dem där inne. Troligtvis inte på gatan. Men till sin berusade förvåning passerar de Tunnelgatan. Christer är då tvungen att stiga fram i gatan. Han lägger handen på Palmes axel, som den ovana skytt han är, för att stanna honom och avlossar skottet på så nära håll som möjligt för att inte missa.Han skjuter ett skott till och som den ovana skytt han är missar han skottet mot Lisbet. Hon vänder sig om och de stirrar på varandra. Enligt vittnet i bilen på Tunnelgatan stannar Christer upp, cirklar kring de båda och inser att det har gått åt helvete. Det är inte Sigge och Lena. Att det är Palme vet han inte vid mordtillfället. Detta får han reda på genom nyheterna dagen efter. Motivbilden är alltså löst. Han har inga motiv att mörda Palme och försvarar sig utmärkt i rätten. Det går därmed inte att binda något Palmehat till Christer. Advokat Pelle Svensson gör dock ett desperat försök och menar att hanteringen av Bombmannen, Lars Tingström, skulle vara ett motiv.
  Allt Christer säger till Anders Helin om mordnatten och spelklubben Oxen kan inte verifieras av någon. Han har dock säkert berusat sig där. Men han har inget alibi. Rumskamraten Spinnars hävdade envist att Christer kom hem senare än den tidpunkt Christer uppgav. Sigge vet att han var det påtänkta offret och berättar att han överlämnat en revolver till Christer för att leda utredningen mot Christer. Ett proffs väljer inte Christers tillvägagångssätt. Han hade ren tur som kom undan. Men han kan kvarteren, han har misshandlat i kvarteren tidigare och lubbar iväg som ”Kutarn”, ett smeknamn han fått av sina kollegor i den undre världen. Där vågar ingen avslöja Christer. Christer, årgång 1986, är ingen man stöter sig med. Därav får 50 miljoners-tipset ingen verkan. Det är så få som visste vad som hände. Mordet skulle troligtvis inte utföras där det utfördes. På så vis får det”oproffsiga” valet av Dekorima en förklaring. Min teori är som betong. Mordet är löst. Men ingen fälldes,tyvärr.

 7. Fredrik Says:

  Lisbet säger att skotten kom från 8-10 meter och mördare hade en blå bullig täckjacka.

  Alla andra vittnen hävdar knälång eller 3/4:s lång svart/mörk ulster/rock/kappa och skotten kom någon decimeter ifrån.

  …………Lisbet ett bra vittne….?!

  Hovrätten gjorde ett förträffligt arbete och en mycket välskriven dom.

  Fö besökte hovrättens samtliga ledamöter mordplatsen under samma förhållanden som var vid mordtillfället. Där de upptäckte att ljuset föll så att mördarens ansikte inte var upplöst, samtidigt som Lisbet hade motljus.

  Granskningskommissionen intervjuade Hans Ölvebro och han var säker på att åtalet inte skulle klara hovrätten eftersom det var för tunt.

  När samma kommission frågar åklagaren Anders Helin om han personligen tror att det var Pettersson. – ”De vill jag inte svara på” blev svaret.

  När de som drev det inte verkar tro på det längre…..så snart är det vara du kvar…..som tror på den verkliga stolligheten……!?

 8. lennartwaara Says:

  Faktum kvarstår; mordet är polisärt uppklarat! Det anser de seriösa utredarna i Palme-utredningen. Mordet är dock ej uppklarat i domstol! Det har medfört till stor frustration och spekulationer av allehanda slag. Det är tyvärr också grund för alla stollar som fortsätter att leka deckare men saknar all vetenskaplig metodskolning och kunskap i källkritik. Stollarna är inte ens sinsemellan ense utan motsäger varandra å det grövsta! Så blir det när amatörer (för att uttrycka det försiktigt) av olika slag försöker sig på att granska och tolka verkligheten. Läs bara de olika kommentarerna till min blogg!

 9. Fredrik Says:

  Jag är den första att erkänna att vi som är säkra på Petterssons oskuld är en heterogen skara människor. Samtidigt vet jag inte hur man ska beskriva dessa individer som på fullaste allvar kan tro att det var Pettersson är vår forne statsministers baneman.

  Den polis som drev Pettersson-spåret med störst energi var Ture Nässén om du kan påstå att han var en seriös polis, han som försökte locka Petterssons gamla pundarkompisar med de 50 millarna, bara de vittnade emot Pettersson. När de väl stod inne i rättssalen så tog de tillbaks allt de hade sagt i de mycket obskyra förhören han hade hållit med dem. Där stod åklagare Anders Helin med sin tvättade hals och kände hur marken rämnade under hans fötter och fick se sitt åtal krackelera. Åklagare Helin tänkte säkert att med sådan vänner så behöver man inga ovänner.

  Om du kallar det för vetenskaplig metodskolning och kunskap i källkritik att tro på denna hästhandlare, så är det fullständigt upp-och-ned-vända-världen. Tror inte att åklagarna Helin och Riberdahl är inne på dina tankebanor, vad den frågan anbelangar.

  Jag är helt säker på herr Nässén plus några andra poliser säger att det är polisiärt uppklarat. De klart att de vill rädda sitt ansikte och skylla på hovrätten för sitt misslyckande. De fanns även mycket erfarna mordutredare som var helt övertygade om att det var annan gärningsman. En som de kallade för ”C”. Har läst en hel del om också, men tror inte heller att han är gärningsmannen. Även om han känns ljusår mer sannolik än Pettersson. Fanns en mordutredare som skrev en bok om att han var helt säker på att var Gunnarsson som höll i mordvapnet. En annan mordutredare som heter Alf Andersson var inne på en helt annan teori och som ligger nära min egen. Att hitta poliser som är säkra på vissa teorier eller spår imponerar föga på mig.

  Spaningsledare Ölvebro, åklagarna Helin och Riberdahl erkände utan omsvep att åtalet enbart vilade fru Palmes utpekande. Ett utpekande som i praktiken var helt värdelöst. Är glad för att en helt enig hovrätten med stor integritet visade att Sverige trots allt är rättsstat och inte en polisstat.

 10. lennartwaara Says:

  Wow! ”…vi som är säkra (notera SÄKRA) på Petterssons oskuld…” Nu börjar jag bli riktigt imponerad över privatspanarnas fanatism! Hur i hela fridens namn kan man vara säker på den saken? I övrigt det vanliga hit och dit mumlandet! Desavouera Ölvebro är kanske inte det smartaste du kan göra!
  Lite Occams rakkniv vore på sin plats för de flesta av er som famlar runt i olika spår, teorier för att inte säga fantasier!

  • Roland Wadling Says:

   I UNT den 19/5 -12 skriver Göran Lamberts (som fristående kolumnist) att han ”blev häpen” när han alldeles nyligen läst färdigt den 1000-sidiga rapporten från gamla Granskningskommissionen (SOU 1999:88). Det handlar om ”polisspåret” som, trots rapportens uppmärksammande, aldrig har utretts ordentligt, vilket är en ”underlåtenhet” enligt Lambertz, som slutar krönikan med att det fanns ett vittne (vid byggbarackerna, mitt tillägg) som Christer P var välbekant med och därför borde ha känt igen.

 11. Micke Says:

  Jag blir helt konfys eller hur fan man ska beskriva det när folk på fullt allvar kan tro att Christer Pettersson var Palmes mördare. Flertalet vittnen som vittnat om hur mördaren sprang iväg skrev att ”han sprang spänstigt”. Spänstigt???????? Vet inte om Pettersson ens kunde stava till det.

  Jag vet inte vem mördaren är även om jag har mina tankar men jag ger mig inte in i det snacket nu men några kan i alla fall uteslutas. Christer Pettersson, Lisbeth Palme, Lee Harvey Oswald, Karl XII, Sture Bergwall (Thomas Quick), Drottning Silvia. Kalle Anka, Stålmannen och ett antal andra som är lika osannolika som Palmes mördare som Christer Pettersson.

  Blir nästan skrämd när jag hör dig resonera. Fan vet om du inte tom tror att Thomas Qvick är den seriemördare han själv fabricerade fram.

  Du snackar om att folk som inte vet vad de pratar om uttalar sig. Ok jag ställer gärna upp på ett riktigt snack på ett bättre ställe så får vi se vem som är mest insatt i detta. Helt säker på att jag vet mer än dig men oavsett vilket Lennart så tycker jag det är för jävligt att höra dig sätta dig över alla andra och förlöjliga dem.

  Att säga att man är övertygad om någons oskuld är något helt annat än att säga att någon är skyldig. Då får man ha bra mycket mer i fickan. Personligen tror jag att jag har en bra teori om mordet men jag hånar inte andra för det, om de inte gör det själva vill säga.

  Avslutningsvis så tycker jag du ska ta dig en ordentlig titt på hur Lisbeths utpekande av Christer gick till. Vad som hände innan, under och efter. Ditt sätt att resonera här gör mig helt säker på att du inte har någon riktig koll på det där.

  • lennartwaara Says:

   Kul inlägg! Tänka sig, att anstränga sig så hårt bara för att visa att mina teser – om okunnighet i metodfrågor och allmän förvirring – präglar mycket av de olika stolleteorierna. Stort tack för detta inlägg!

 12. Micke Says:

  *ler* Jisses! Trodde det här skulle vara en sida för mogna människor med normal kapacitet att diskutera olika uppfattningar vare sig man har rätt eller fel men jag ser att jag hade fel.

  Ja du Lennart en dag kanske du också inser att du är en dödlig människa som alla vi andra med rätt och fel. Om det är så att även du växer upp nån gång och tycker det skulle vara kul att verkligen diskutera det hela och inte bara envetet upprepa att alla är stollar som inte tror som du, ja då är jag definitivt öppen för att verkligen diskutera detta.

  Tills den dagen kommer (om den någonsin gör det) finner jag ingen mening att vara här och snacka. En blogg ska väl handla om att diskutera eller?

  Kommer att titta in nån gång för att se om bloggen mognat. Tvivlar på att detta jag nu skrev kommer att stå kvar då.

 13. lennartwaara Says:

  Alla kommentarer som kommer in står kvar oförändrade! Självklart!
  Texterna talar ju för sig själv även de som är oense med mig!
  By the way; Pettersson är skyldig och Quick/Bergvall oskyldig!

 14. Erik Says:

  När jag läser ditt/dina inlägg, Lennart, så får jag känslan av att du inte är påläst på fakta i målet utan endast återger den allmänna opinionen i frågan. Eller möjligen att du skapat dig en åsikt genom just den. Den opinion som skapats av ett hopkok av förvanskningar och förvrängningar av skeenden under mordnatten. Detta har skett genom att artiklar och andra utlåtande i media inte beskrivit fakta utan bara vad man läst eller hört av någon annan icke insatt.

  Jag tror ingen som är ordentligt insatt i fakta på allvar kan hävda att Christer P är mördaren.

  Jag tror att istället för att fajtas här så kan du ta och införskaffa ”Inuti Labyrinten” av Kari och Pertti Poutiainen så kommer du att förstå lite mer vad jag menar. I kapitel 15 sid. 438 så står det t.ex. att till och med chefsåklagare KG Svensson anser att det är vittnet Björkman som Lisbet ser och inte Christer. Som flera här redan kommenterat.

  Några andra fakta:

  1. I Tingsrätten friades CP av de lagfarna ledamöterna och fälldes av lekmännen.
  2. Vittnet Roger som pekade ut Christer på Grand, var en fängelsekund som var amfetamin- och alkoholpåverkad under mordnatten och har i det första förhöret, 5 dagar efter mordet, sagt att han inte minns någonting av vad han gjorde under mordnatten. Istället säger han själv att han varit alldeles borta av knark och sprit (Kapitel 20, sid 650), och det är inte förrän polismannen med det vivelaktiga ryktet, Thure Nässén börjar pressa Roger som han börjar ”minnas” Christer P på Grand. (Sid. 654).
  3. Lisbet som var tränad i krissituationer och har enligt egen utsago mycket god iaktagelseförmåga har i de första förhören helt andra misstankar än den ensamme galningen. I hennes första förhör säger hon att det var två personer varav den ena kändes igen ifrån att ha spanat utanför makarna Palmes bostad i gamla stan någon vecka tidigare. Hon tror också att det kan varit Ustasja säger hon.
  4. Ett fakta i målet, som inte tagits större hänsyn till är att vittnet Anders Björkman ( i likhet med 4 andra oberoende vittnen) som gick ca 7-8 meter bakom makarna Palme när skotten föll säger att det är tre (!!) personer som går i bredd och vad det verkar samtalar innan skotten faller. Inte två, som är den gängse bilden av vad som hände.

  Jag klandrar inte dig, Lennart, men jag tycker att det verkar som om du bör sätta dig in i ärendet lite mer innan du skriver en blogg om det. Det skulle nog inte behövas många minuters läsning förrän du skulle revidera din uppfattning lite.

  Tror jag.

  /Erik

 15. lennartwaara Says:

  Det är lika roande varje gång att läsa de olika teorierna om Palme-mordet och som går åt alla möjliga och omöjliga håll! Det är inte mycket ni är överens om mer än att Christer Pettersson inte var Palmes mördare! Konträrt med det mest självklara!
  Än en gång; de poliser (ej den destruktive Holmér) som lett utredningen om mordet och fördjupat sig i det gigantiska materialet är överens om att mordet är polisiärt uppklarat! Försök fundera på vad det betyder.
  Dessa professionella utredare och analytiker kan dessutom materialet bättre än alla metodiskt oskolade (för att uttrycka det hela artigt) privatspanare. Som redan sagts, det skrivs allt möjligt med divergerande innehåll och slutsatser i de olika skrifter och alster som publiceras av dessa förmågor! Egentligen ganska roande och på sikt historiskt intressant som forskningsmaterial över vad ett nationellt trauma kan leda till i form av frustration och meningslöst beteende.
  Än en gång Occams rakkniv!

 16. Erik Says:

  Visst finns det många tokar som har allehanda konspirationsteorier. Men, det verkar vara så att så fort man är av en annan uppfattning än att det var Christer P, så betraktas man som en kuf och konspirationsteoretiker, vilket jag tror är en av orsakerna till att en stor del av mediasverige har så svårt att ta tag i kvarhängande frågor i utredningen.

  Vad jag försöker säga är att de iaktagelser som gjordes av Lisbet och flera vittnen på mordkvällen har inte framkommit i media på ett korrekt sätt. Det enda sättet att få någon slags objektiv bild så här långt efteråt är att läsa förhörs- och vittnesprotokoll, och i synnerhet de första dagarna efteråt. Roger t.ex. , det knark- och alkoholpåverkade huvudvittne som låg till grund för åtalet mot Christer P ändrade sin historia många gånger innan han kunde med säkerhet säga att han sett CP på Grand. Dessutom pekar 6 personer ut att Roger fanns på Grandbiografen 23:30 ca, alltså 10 minuter efter mordet, vilket implicerar att han faktiskt ger Christer P alibi. Lisbet beskriver vidare en gärningsman i blå täckjacka, till skillnad från 16 (!) andra vittnen på plats som beskriver en halvlång gråaktig kappa på mördaren. Flera av utredarna inklusive åklagaren KG Svensson menar att Lisbet inte sett mördaren utan Anders Björkman som gick ca 5 meter bakom makarna Palme.

  Occams rakkniv? Den enklaste förklaringen är den riktiga? Det tycker jag är en mycket bra tumregel att följa, men inte nödvändigtvis i detta fallet. Man kan ju t.ex. fundera på vilken otrolig tur/skicklighet en amfetamin- och alkoholpåverkad CP skulle besitta för att undkomma en av världens största polisutredningar (efter Kennedymordet och Lockerbieattentatet). Palme var en oerhört inflytelserik person när det gällde relationen mellan Sverige och NATO och Sverige och Sovjet eller när det gällde vapenhandeln via bofors. Det tycks mig som den enklaste förklaringen ligger närmre att proffs plockade bort Palme, än att en ensam alkis gjorde det och dessutom smet undan denna gigantiska utredning och dessutom höll tyst om det i 20 år.

  Som jag sa, Lennart, jag tycker att du skall läsa lite om de första vittnesmålen ifall du inte redan gjort det. Jag är inte förvånad över att du har denna åsikten om du inte har läst in dig på fallet.

  Och polisiärt uppklarat? Ja, kan det innebära att polisen har löst mordet men att det officiellt inte kommit fram att det var en komplott?

  Om vi försöker hålla oss till fakta och inte spekulera så mycket så kan vi kanske se var vi hamnar när det gäller sannolikheten för Christer P kontra en konspiration.

 17. lennartwaara Says:

  Detta senaste inlägg tar nog priset i stollighet! Antydningen på slutet av inlägget att polisen löst fallet men tiger offentligt att man kommit fram till en komplott! I vilken värld lever du?
  När jag skriver att Palme-utredningens ledning anser att fallet är polisiärt uppklarat så betyder det att Christer Pettersson var Palmes mördare! Traumat är att detta inte kunnat medföra en fällande dom!
  Det ingen av er vill ta upp är att ni är amatörer (i bästa fall) och okunniga i vetenskaplig metodik och analys till skillnad från polisen som dessutom är insatta i hela materialet inte bara vissa selektivt valda delar. Anekdotisk historieskrivning – populärt bland journalister – leder ingen vart i ett komplicerat mordfall!

 18. Erik Says:

  Men, Lennart. Hittills har du inte kommit med ett enda fakta som styrker Christers skuld. Du rapar bara upp en massa hörsägen som sagt av andra. Fram med lite fakta nu istället.

 19. lennartwaara Says:

  Läs de kommentarer som kommit på mitt ursprungliga inlägg. Det moraset har jag varken behov eller önskan att delta i! Jag nöjer mig – för 4:e gången – att hänvisa till de utredande och analyserande Palmeutredande poliserna samt Lisbeth Palmes utpekande och som hon står fast vid! Om du anser att det är hörsägen så OK by me!

 20. Erik Says:

  Varför i hela friden skriver du ett blogginlägg i ämnet om du ändå bara viftar bort dina läsares kommentarer som spyflugor, och så konsekvent vägrar att föra en diskussion med sakligt underbyggda argument?

  Kan du specificera lite mer exakt på vilket sätt våra argument är stolliga?

 21. A. Glock. Says:

  SÄPO tillsammans med USA och andra underrättelsetjänster plockade Palme så att NATO kunde fortsätta spana på Sovjetiska ubåtar mha SOSUS. Palme skulle avslöja detta NATO-samarbete och dess teknik vid sitt kommande moskvabesök i april -86.

 22. lennartwaara Says:

  I love this last one…!

 23. A. Glock. Says:

  I thought you would!

 24. Michael Ahlman Says:

  Glöm inte bort, ni som tvivlar på Christer som GM, att just tillvägagångssättet, tiden, platsen, mordvapnet etc tyder på en impulsiv aggressiv hämndaktion där mördaren inte bryr sig ifall han åker fast. Herregud, mördaren väljer att springa upp för en av Sthlm:s kanske längsta trappor? Det enda mordvapnet han har är en bamse till revolver! Herregud, ska du skjuta med den på Sveavägen mitt i city en fredagkväll och utan att åka fast? När man samlar ihop allt, är mordet en impulshandling, resultatet av någon slags personlig uppgörelse. Allt pekar mot en personlig konflikt mellan två personer. En snabb hämndaktion. En snabb flykt. Samma slags tillvägagångssätt har skett i Göteborg senaste åren. En man med pistol dyker upp, avlossar skott och försvinner i en bil. Tillvägagångssättet,mina herrar, tänk efter nu. Allt faller på plats med CP som GM. Han gjorde bort sig inför hela den undre världen genom att skjuta statsministern istället för sin knarklangare. Och han agerade därefter. Fullständigt oskyldig! Om Sigge blivit mördad, hade han troligtvis skrutit om det. Ni som är i yngre ålder, låt inte de senaste decenniernas fantasifulla kriminalromaner eller filmer påverka er. Man måste gå tillbaka till 80-talet för att förstå ett mord som begicks 1986.

 25. lennartwaara Says:

  Intressant resonemang. Klart och tydligt och helt utan galna konspirations antaganden bortom de vanliga stolliga dimridåerna!

 26. Fredrik Says:

  ”Intressant resonemang. Klart och tydligt och helt utan galna konspirations antaganden bortom de vanliga stolliga dimridåerna!”

  Så uttrycker sig Sveriges svar på Bagdad Bob om alla stolleteoriers moder. Den att Pettersson skulle ha tagit fel på Palme och Sigge Cedergren. I jämförelse med den så framstår alla övriga teorier på denna blogg som varande på nobelpristagarnivå. Tala om att sila mygg och svälja kameler.

  För och främst är inte Olof Palme och Sigge Cedergren speciellt lika och för det andra är Lisbet Palme och Sigges kvinna överhuvudtaget inte lika på något vis. Plus att de går i helt fel håll, speciellt vid själva mordplatsen. Inte ens en blind och aspackad Pettersson skulle kunna ta fel där.

  Dessutom kunna påstå att mördarens beteende skulle vara Pettersson likt på något vis är precis tvärtemot vittnesmålen på mordplatsen.

  Samtliga våldsdåd gjorda av Pettersson går helt på tvären mot mördarens beteende. De har alla gemensamma nämnare. Nämligen att han har varit i trångmål och drabbats av ett raseriutbrott, plus att han har använt sig av nävar eller tillhyggen vid dessa tillfällen. Så långt ifrån mördarens beteende som bara kan komma. Dessutom berättar till Pettersson närstående personer att han inte alls tyckte om skjutvapen. Det var av den anledningen som han både sökte och fick vapenfritjänst när han gjorde sin värnplikt. Finns ingen person som har vittnat om att Pettersson någonsin har hållit i ett skjutvapen, än mindre använt ett sådant.

  Mördarens beteende visar snarare att är en driven person, än att det är en Pettersson typ. Enligt flera vittnen lägger mördaren lugnt sin fria han på Palmes axel, skjuter sedan skottet någon decimeter från kroppen. Skotten sitter mitt i prick i en yta på en eller två kvadratdecimeter där man kan vara helt säker på att personen kommer att avlida av skadorna. Mördaren skjuter tillräckligt nära för att inte missa, samtidigt på ett tillräckligt avstånd för att undvika att mordoffrets kroppssubstans på vapnet. Vilket han skulle riskera om han sköt ett påsittande skott. Hade han inte haft en maximal otur nämligen att fru Palme precis vred på kroppen i för honom exakt fel ögonblick, så hade också den kulan som var avsedd för henne träffat henne på exakt samma ställe.

  Vittnesmålen säger även att mördaren inte hade något vapen händerna omedelbart efter skotten. Vilket tyder på att han direkt har hölstrat och säkrat vapnet efter utfört uppdrag. Något som man lär sig i polisiär och militär utbildning. Vad Pettersson skulle ha tagit del av denna drillning någonstans förstår jag bara inte. Vid parkbänken med sina a-lagar kompisar i Sollentunacentrum eller….??

  Sedan kommer vi till kulorna. Palme mördades med metallbrytande kulor. Chansen att Pettersson skulle ramla sådana kulor är väl närmast minimal. Valet av kulor visar snarare att det finns en tanke och planering bakom mordet. För efter mordet uttryckte många sakkunniga sin förvåning över att, om nu inte Palme hade livvakter med sig, så var de i alla fall säkra på att han hade åtminstone en skottsäker väst på sig. Det ville självklart mördaren gardera sig emot och därför använde han sig av denna ovanliga kulsort som just klarar av att penetrera ett sådant kroppsskydd.

  Enligt samstämmiga vittnen med undantaget Lisbet Palme. Så hade mördare en 3/4:s eller knälång rock/kappa/ulster. Ett plagg som ingen har sett Pettersson bära/ägt och än mindre bar den aktuella kvällen.

  Flyktvägen var väl närmast idealiskt vald. Inga fordon kunde ta upp jakten på honom och inte tillnärmelsevis det folkvimlet som fanns på Sveavägen. Vem vet han kanske hade en lägenhet eller flyktbil som han kunde smita in i, eller det fanns personer som täckte reträtten för honom. Att han hölstrade vapnet visar bara att upplevde att han hade situationen under kontroll och han lätt kunde få fram vapnet igen vid behov.

  Sedan vill jag hålla om att vi måste tänka tillbaks hur situationen var på 80-talet.

  Då pågick kalla kriget och det fanns en rysskräck i Sverige. En månad efter mordet skulle Palme genomfört den omtalade Moskva resan. Det var där han enligt många högerextrema personer skulle sälja ut Sverige till Sovjetunionen. Bland dem fanns det definitivt personer som hade både motiv och resurser för att kunna mörda honom. Bara att ta del av högerextremisterna Bo Ståhls och Anders Larssons uppgifter strax före mordet.

  Vi hade även en apartheidregim i Sydafrika vid den och Palme var den person i världen som denna regim avskydde allra mest. Apartheidregimen utförde flera mord i Europa vid den tiden i bl.a. länder som Belgien, Frankrike och Storbritannien. Det var mord på personer som var långt mycket harmlösare för denna regim än Olof Palme. Morden begicks av personer som hade en lokal förankring. Det är oomtvistat på det viset att vid denna tidpunkt åkte svenska högerextremister i skytteltrafik ned till Sydafrika för att träffa sina meningsfränder. En av dem var C-G Östling.

  Det är fantastisk kul att höra dig likt en papegoja upprepa att det finns poliser som säger att det är polisiärt uppklarat. Det anser du är bevis nog för Petterssons skuld. Det är ju synd att anklaga dig för att vara rättsäkerhetens vita riddare. Men du nämner inte alla de poliser som är övertygade om motsatsen. Du tror bara på de som har drabbats av tunnelseende och är dåliga förlorare.

  Visserligen tror jag på Quicks oskuld, men att du gör det förvånar mig. Där finns ju både poliser och åklagare som hävdar att hans mord är polisärt uppklarade.

 27. lennartwaara Says:

  Det här var ju riktigt kul och delvis snärtigt; ”Sveriges svar på Bagdad Bob”, ”papegoja” för att inte tala om ”rättssäkerhetens vita riddare”; det sista dock mer osäkert!
  Skillnaden mellan Quick och Pame-mordet är att vi idag vet (tack vare en journalist OCH rättssystemet) att Quick är oskyldig till de mord han dömdes för (däremot skyldig till flera andra brott som han tidigt dömdes för). I fallet med Palme-mordet har rättsväsendet inte klarat att slutgiltigt lösa mordet. Men all sannolikhet och logik talar för att CP är mördaren även om rättssystemet inte kunnat slå fast detta. Därav utrymme för vilka spekulationer som helst. Se exempelvis ovanstående alster!
  De är ju inte vilka poliser som helst jag hänvisar till utan den seriösa ledningen för Palme-utredning (Ölvebro m.fl). Att du kan hitta poliser som snurrar till det är väl närmast att förvänta sig. I övrigt är dina spekulationer kring högerextremism, Sydafrika m.m m.m fantasterier av den typ som de allra värsta stollarna inkl Holmer (med det s.k. kurdspåret) presterat! Ett imponerande aktstycke på sitt eget skruvade sätt!

 28. Michael Says:

  Jo, Sigge och Palme är mycket mycket lika. Särskilt under pälsmössan en mörk februarikväll. Det är klarlagt att CP var berusad på mordkvällen. Efter besöket på Oxen. Så aspackad var inte CP på mordkvällen dock men tillräckligt mycket för att missta sig. Han räknade med att de skulle gå in på Tunnelgatan eftersom Sigges flickvän bodde just där. Berusad och förbannad ser han att de av någon anledning passerar förbi Tunnelgatan istället. Nej, CP tyckte inte alls om skjutvapen, helt riktigt kanske. Det kan mycket väl vara så, som du säger, att han aldrig hållit i ett skjutvapen tidigare.Han lägger en hand på ”Sigges” axel dels för att stanna honom, men dels för att vara säker på att träffa. Sedan missar han dessutom Lisbet på kanske 2 meters avstånd. Skulle han ha stått kvar och tömt magasinet tills Lisbet träffades? Även en blind höna träffar kanske till slut. Han stirrar ju på Lisbet! Jag upprepar, han stirrar på Lisbet! I ett sådant läge stirrar man om man tagit fel på person. Och han ser att det inte är Lena. Men Palme ligger ned så han ser inte att det är statsministern. Lisbet har vittnat om att mördaren också säger något ohörbart. Leif GW sade vid ett tillfälle att skottet/skotten mot Lisbet var för att eliminera vittnen. Herregud, en revolver smäller av mitt i city. Hur många vittnen kan han riskera att få emot sig?

  Kan ett proffs som planerat mordet så minutiöst som du verkar hävda bete sig så fasansfullt klantigt åt på mordplatsen? En professionell mördare som planerat sitt dåd låter knappast offren se hur han själv ser ut. En professionell mördare väljer inte att ”skjuta” sitt offer på 2 cm avstånd en fredag och lönekväll mitt i city såvida han inte är så drogad och förbannad att han struntar i om han åker fast.Vem som helst kan skjuta någon på några cm avstånd utan att missa. Stirrandet på Lisbet, vittnesberättelsen om att CP cirklar kring Palme innan han börjar lubba iväg på sitt karaktäristiska sätt, stödjer i princip alla teorier om ett misstag. Så beter man sig när man skadar någon av misstag. CP har inte kunnat ge sig själv något alibi överhuvudtaget för mordkvällen. Allt han säger bortsett från sin berusning är falskt. Motivbilden! Den lutade sig CP på under alla år. Det fanns inget motiv. Allt som sker på mordplatsen är 100 procent förklarligt. Förväxlingen, det dåliga skjutandet, stirrandet, cirklandet, den usla flyktvägen med mera. Flyktvägen var minst planerad. Troligtvis hade CP tänkt mörda Sigge, eller tvinga till sig något genom hot, i Lenas lägenhet i närheten.
  Det är svårt att förstå alla sorters hat och hämndbegär. Men en knarklangare kan ju vara livhanken. Den enda som ger en lindring när suget kommer. Om denne nu sviker ska denne inte få leva. Det är en tydlig och historiskt sett ganska vanlig motivbild bakom våld och mord. Och morden sker öppet, som i Göteborg eller vilken stad som helst. Mönstret och tillvägagångssättet från den ”undre världen” är så tydlig. Även i detta fall. Massor av vittnen. Men massor av rädsla och ingen av de som känner gärningsmannen vågar vittna. CP regerade 1986. Skvallrade du på honom råkade du illa ut.

 29. Ala BAStra Says:

  Polisiärt uppklarat; – Ja, på så vis att Christer Petterson frikändes.

  • lennartwaara Says:

   Nog skall det väl ändock vara möjligt att läsa innantill! Frikänd i Hovrätt men av den seriösa Palme-utredningen avsedd som polisiärt uppklarat. Det kan du väl ändock hålla i huvudet samtidigt! Det är ju det som är traumat i Sverige och som öppnat för allehanda galna teorier! Gå bara inte och ta Leif GW Perssons fiktion-film om Palmemordet på allvar. De förväntar jag mig i och för sig att privatspanare av olika slag skall göra!

 30. William Says:

  En djupare reflektion kring människans kluvna motiv!

  När jag sitter och läser om världspolitik och händelser likt Palmemordet så slår det mig på allvar att väldigt många människor i våra samhällen inte alls är intresserad av vad som är sant. Så länge sanningen är obekväm eller ett högre mål kan nås genom lögn, så är nog de allra flesta av oss kapabla att göra ganska avskyvärda saker. Makt över andra, egen prestige och pengar går i många fall före sanning. Och den frestelsen blir extra påtaglig för dom som befinner sig i maktpositioner, såsom t.ex. politiker, poliser, präster m.m. Visst kan man vrida och vända på begreppet vad ”sanning” är, men tror att de flesta spontant i mångt och mycket vet det, dvs. om man säger att något gick till på ett visst sätt fast man vet att det egentligen gick till på ett annat sätt, så ljuger man. (Raskolnikov i ”Brott och straff” var inne på tanken att det finns ”övermänniskor” utanför lagen som har rätt att begå brott för att gynna samhällets bästa. Men den teorin är svårtillämpad om alla ska gå runt med sin egen uppfattning om vad dessa typer av brott skulle kunna vara och mot vem.)

  Sveriges rättsväsende kanske inte alls är så ädelt, och officiella förklaringar på olika världshändelser behöver inte vara sanna, eftersom de som levererar dessa förklaringar själva kan ha så mycket egna baktankar och mål med det hela.

  Man blir ofta anklagad för att vara en konspiratoriker i begreppets sämsta mening, och att man är ute på farlig mark om man tror att högt uppsatta människor i en regering kan ligga bakom en fruktansvärd händelse där oskyldiga dör. Dessa oskyldiga betyder inte mycket för sådana människor om de kan nå ett högre mål med det hela. Och det vidrigaste av allt är att de sedan kan använda dessa oskyldiga som en bricka till att nå sina mål, och spela på folks medkänsla.
  Konspirationsteorier är inte farliga i sig, men de är väldigt farliga för de människor som vill hålla sig till lögnen och makten som självändamål, och därför riskerar att bli avslöjade.

  Dessa stadslögner pågår i hela världen just nu. Somalia och Nordkorea är kanske värst. Vi lever i ett skyddat naturreservat här i Sverige och är ovana med tanken att statliga tjänstemän lurar oss.
  Men allra mest lurar dom sig själva. Vill påpeka det tydligt! De lever i så mycket rädsla, maktbegär och misstankar. Till vilken nytta? Jag avundas dem inte!

  Det brukar sägas att om man hotar en människa så kan man få henne att göra hemska saker. Det finns ett ännu effektivare sätt som särskilt används i makttoppen och det är att berömma en människa, genom att locka henne med att hon kan nå den här positionen eller få den där statusen samt pengar, genom att utföra t.ex. ett mord eller köra över folk. Hitler behövde knappast hota sina närmaste män. Han smickrade dem däremot enormt, iaf enligt Albert Speer som beskriver det i sina memoarer.

  Ofta tycker jag mig komma sanningen på spåren genom att se vilka som tjänar på en
  katastrof. Vad fick USA för befogenheter efter att två skyskrapor plus ett intilliggande höghus (building 7) rasade samman till grus av lite brand? Vilka inom landet tjänade mest på det och vilka befogenheter kunde USA ta sig i övriga världen? Jag har svårt att med klara ögon tycka att det är en tillfällighet.

  Om man inte kommit till den punkt att man kan tänka sig att det kan finnas en annan sanning än den som presenteras genom media och förljugna maktmänniskor, så kan man bli farligt lätt att förleda!

  Angående Palmemordet så tror jag att det behöver finnas en utomsvensk grupp som sätter sig in i fallet, eftersom en sådan med större sannolikhet inte har några egna intressen och prestige i det hela. Men frågan är om en sådan grupp överhuvudtaget finns?
  De som ligger bakom Palmemordet vet att det effektivaste sättet att bemöta människor som oss s.k. konspirationsteoretiker är att lossas som om vi inte finns. Börjar de med att hota oss så avslöjar de att vi faktisk har något att komma med, och att de är rädda för det som kan bli efterföljden, dvs. att sanningen kommer fram.
  Jag och alla andra som tänker och reflekterar kan ha fel i mycket men jag ser inget problem i det så länge man bemödar sig om att söka sanningen i det hela. Jag har säkert fel i mycket också.
  Men jag och många andra som inte tror att C P sköt Palme är inte dumma. Vi har inte tappat verklighetsuppfattningen. Vi söker snarare en djupare och sannare bild av en verklighet där så många människor och motiv är inblandade. De flesta stora brott som sker i samhället och som polisen klarar upp tror jag oftast på, men det är runt händelser som t.ex. Palmemordet och Estoniakatastrofen, händelser som har så mycket dunkel och hemlighetsstämplande omkring sig, som jag får anledning att forska mer i och tvivla på motiven kring.

  Slutkommentar:
  Att förakta och nedvärdera andra människor för deras åsikter och tankar tror jag definitivt inte är en bra debatt, eftersom man gör våld på varandras samveten och använder liksom förkastelse som styrmedel i mellanmänskliga relationer. En debatt tycker jag egentligen borde gå till så att alla är inställda på att gemensamt komma fram till vad som är sant och lägga prestigen åt sidan, men det är ju så svårt för oss alla.
  Vill uppmuntra den tappra lilla skaran sanningssökare där ute. Förr eller senare kommer den fram.

  /William

 31. lennartwaara Says:

  Det är alltid oroande med skribenter som går omkring med föreställningen att de är någons sorts upphöjda sanningssökare till skillnad från oss andra!

  Ovanstående övning i djupare motivanalys är väl inte av högsta lödighet! Blandar bland annat samman statslögner (utgår ifrån att det är det du menar, inte stadslögner som jag inte vet vad det är) och konspirationsteorier.

  Statslögner förekommer i alla regimer (diktaturer OCH demokratier ofta definierade av den s.k. statsnyttan). Däremot betydligt mer sinistra och djupgående i diktaturer!

  Konspirationsteorier förekommer mer ofta bland okunnig allmänhet (som för det mesta inte orkar läsa på eller tänka till med krav på metod och stringens) och vissa skikt av journalistkåren! Ovanstående exempel med Twin-Tower är obetalbar! Det kanske var CIA och inte alQaida! Obs ironiskt menat! Fler exempel på monumentala konspirationsteorier finns; Estonia, JFK, Månlandningen m.fl. Flera av dem med just bristande verklighetsuppfattning.

  Varför det är så har säkerligen flera svar! En varande att man inte klarar acceptera de enkla raka lösningarna eller att acceptera den fula o dystra verkligheten (ex. Christer P). Det är mer spännande att söka förklaringar i fallet Palme-mordet bland poliser (som i Leif GW Perssons spekulativa fiktion för att inte säga pekoral till film och som också avvisas av de seriösa Palme-utredarna) eller militärer, kurder, CIA, Israel m.m. m.m. Det ena inte kompatibelt med det andra, endast sammanhållna av att inte vilja acceptera den sannolikaste förklaringen!

  Vad som i Palme-mordet är den yttersta sanningen kommer vi med stor sannolikhet aldrig att få veta. Vi är tvingade att resonera i termer av sannolikheter! Det är grunden för traumat i Sverige och det som ger utrymme för allehanda spekulationer och teorier den ena galnare än den andra.

  Cervantes´ Riddaren av den sorgliga skepnaden kommer för mig, möjligen helt orättvist.

 32. Thomas Reynolds Says:

  http://www.itdemokrati.nu/page36ar.html

  Läs Lisbet Palmes första förhör. Hon kan inte beskriva mördarens ansikite. Hon har aldrig sett mördaren. Hennes bild av mördaren uppkommer i efterhand med hjälp av media/fantombild etc.

  Lisbet Palme pekar aldrig ut CP, utan hon pekar ut ”Det ser man väl vem som är alkoholist”. Hon hade fått förhandsinformation om att CP var alkoholist/narkoman, han står bland poliser/brandmän. Den enda med vita skor(!).

  CP har alibi. Jeppsson som ser gärningsmannen springa på Tunnelgatan, vet vem CP är eftersom att han känner igen honom från Sollentuna. Jeppsson utesluter CP som gärningsman.

  Det finns inget mordvapen kopplat till CP. Det finns inget motiv. Det finns inga andra vittnen på mordplatsen som ger en beskrivning av CP.

  Mördaren beskrivs som spenstig.

 33. Gdansk Says:

  Leif Ljungqvist vittnade om att Lisbet tittade in i mördarens ansikte från ca 1 meters avstånd. Först kom hon inte ihåg utseendet men några veckor senare kunde hon beskriva ett ansikte: markerade kinder, ljust parti under näsan och ljus blick. Lisbet reagerade kraftigt då hon såg Christer Pettersson. Problemet är bara att han hade en väldigt MÖRK blick. Jag tror man borde leta efter en man som liknade CP men med blå ögon.

 34. Michael Says:

  ”Jeppson”? Bara ett vittne i mängden kring mordplatsen som förnekar Christers närvaro. Jag skulle också förnekat att det var Christer om vi bodde i samma bostadsområde. Ingen vågade vittna då. Ingen vågar vittna nu. Vad jag förstått av en del av utredningarna är det i princip bevisat att CP fanns på mordplatsen vid tiden för mordet. Men han skulle alltså inte ha varit den som sköt? Förefaller som alla förstår ganska orimligt. En som CP borde själv kanske ha kommit in med förslag på gärningsman med tanke på sitt rykte, bakgrund och kännedom om den undre världen. Men icke! Det har varit tyst som graven. Om polisen hade fått berätta vid tiden för mordet vilka busar som rimligtvis mördar så impulsivt i trakterna kring mordplatsen (och som dessutom tidigare mejat ned en person med bajonett bara ett stenkast därifrån) så hade kanske sakerna fallit på plats tidigare. Men att en brottsling ur stadens eget träsk skulle mörda statsministern-det var ju otänkbart. Därför tog det tid, tror jag, innan CP kom på tal. Men det finns de konstaplar som tidigt gissade med tanke på tillvägagångssätt, den urgamla flyktvägen med mera. Man skjuter inte en statsminister på två meters avstånd och ”lubbar” därifrån om man är en professionell inhyrd mördare. Då ligger man på ett tak och flyr sedan med hjälp av assistans från andra. I det klantiga amatörmässiga tillvägagångssättet ligger sanningen. Där ska man börja. Inte nödvändigtvis genom att se vem som blivit mördad. Det är det som varit misslýckade utredares, medias och allmänna tyckares största misstag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: