VARGJAKTEN REVISITED

Nu är det dags för eländet i naturen igen! Ja, jag menar inte vädret, kylan eller snön! Den är – som jag som fotograf ser det – helt underbar. Se några av dessa vinterbilder på min hemsida!

Med eländet i naturen avser jag att det är dags igen för den eländiga vargjakten! Eländig, varför?

För det första för att Naturvårdsverket med stöd av den fåniga s.k. miljöministern Carlgren tillstyrker jakt och fällande av 20 vargar i år. Det gör Naturvårdsverket utan att veta hur vargstammen har utvecklats. Det säger de själva också. De vet inte hur många föryngringar det blivit utan de bygger beslutet på en prognos! Det är så bråttom att tillgodose den starka jaktmaffian att man inte kan invänta utvärderade fakta! Jägarna tycker att det är ”katastrof” att de inte får skjuta 27 som förra gången!

Jaktintressena är smarta i sin lobbyverksamhet och har knutit till sig riksdagsledamöter, regeringsledamöter och tunga beslutsfattare i näringslivet. Då väger naturligtvis naturintressen lätt.

Eländig för det andra för att nu skall skjutglada jägare med sina penisförlängare ut och skjuta vilt. Det skadas och dödas långt fler människor, hundar och husdjur varje år av jägare än av den samlade svenska rovdjursstammen.
Vilken annan verksamhet skulle få fortgå oreglerad och ohämmad med så många olyckor som jakten ger?

Eländigt och pinsamt är det att vi över huvud tillåter jakt på varg. Under de år jag som organisationskonsult arbetade i Ryssland vistades jag i en region där man hade 1000 vargar bara i ett område stort som ett av våra län. På fråga om de hade problem kunde de inte redovisa några sådana. De jag talade var själva jägare och med en sådan storlek på stammen kunde jag mer än väl förstå jakten!

Ja, jag är upprörd och förbannad! Jag tycker att vargjakten är alldeles åt helvete! Jag tillbringar mycket tid i skogarna i Kilsbergen i jakt på att få se och ev. fotografera varg.
Jag har inte lyckats än däremot har min son nattetid spanat in flera vargar. Ingen av oss upplever den minsta rädsla vid detta möte. Vargrädslan för att inte säga vargskräcken är nyktert och sakligt analyserat inget annat än trams!

Jag vet att jag ropar förgäves men i alla fall:
STOPPA VARGJAKTEN!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: