NOBELS FREDSPRIS TILL WIKILEAKS OCH ASSANGE

Om Julian Assange har begått våldtäkt, att det bevisas i domstol, ja, då skall han släpas hit och dömas. Detta är självklart och rätt och riktigt!
Unikt är det ändock att man spanar efter en man med denna misstanke via Interpol!

Det viktiga i detta är att det inte ändrar ett kommatecken i det som Julian Assange och Wikileaks gjort med sina läckor av främst amerikanskt förvaltning- och diplomatiskt material.

Wikileaks publiceringar är det viktigaste som hänt sedan den allmänna rösträttens införande! Wikileaks bevisar också min tes om hur Internet förändrat världen till det bättre!

Det krävs idag inga månadslånga kopieringar av dessa enorma mängder av dokument (som när de hemliga Vietnam dokumenten avslöjades i början av 1970-talet). Det behövs bara en minutlång nedladdning och utlägg på nätet! Grandiost! Jag blir euforisk vid blotta tanken…

All världens makthavare går nu ut – stödda av några köpta forskare, även svenska – och förklarar hur farligt detta kan bli. Bland annat hänvisar man till angivare (amerikanska) i Afghanistan! Men mest farligt naturligtvis för makthavarna och deras myglande. Det är nu tider i världen då makthavare på piedestaler skall falla!

Just i dagarna pågår samlade insatser från olika håll i världen för att stoppa och stänga Wikileas data servrar. Det kommer tack och lov aldrig att lyckas. Nätet är anarkistiskt och decentraliserat i bästa mening! Det kommer alltid nya intressenter som är beredda att bidra till publiceringen av dessa för oss medborgare viktiga dokument!

Jag nominerar härmed Julian Assange till Nobels Fredspris och vädjar till den norska fredspriskommittén om detta. Det kan bli ett sätt för den norska Nobelkommittén att rehabilitera sig efter fadäsen med ”fredsivraren” och pratkvarnen i Vita Huset!

Norge – som sedan 1200-talet och fram till 1905 i sort sett vandrat mellan Sverige och Danmark som provins – har vädrat sitt monumentala komplex genom att välja ett dyrare och sämre amerikanskt stridsflygplan före JAS Gripen! Wikileaks publicerade material visar att ”affären” var uppgjord på förhand och hela upphandlingen ett stort spel för gallerierna! Naturligtvis förnekar inblandade detta! Men det stormar i Norge kring detta nordiska svek! Heja Norge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: