OM FRANKRIKE, NATO OCH SAP:s RYSKA FÖLJSAMHET

FRANKRIKE

I Frankrike ser de just nu ut som om Marine Le Pen kan vinna presidentvalet. Hon är vidare till omgång två tillsammans med Macron med ungefär samma väljarstöd. Hon planerar enligt uttalanden att ta Frankrike ur NATO.  Frankrike är kärnvapenmakt med en stark försvarsindustri och ett starkt militärt försvar. Frankrike är grundarnation och en betydande del av NATO:s europeiska försvar. Marine Le Pen har sagt att hon vill att Frankrike drar sig ur NATO:s maktstrukturer i likhet med Charles de Gaulle 1966 när han tröttnat USA:s dominans.

Le Pen fördömer Rysslands oprovocerade attack mot Ukraina men hävdar också den viktiga och korrekta nationalistiska principen: USA skall inte ha makt över fransk utrikespolitik.

SAP OCH SVERIGE

Kärnvapenmakt hade Sverige också kunnat vara. Sverige hade vid mitten av 1950-talet både kunnandet och forskningen för att skapa ett svenskt kärnvapen med exempelvis små taktiska kärnvapen.

Men Tage Erlander sade nej, trots att militären, många utanför de militära kretsarna inom borgerligheten samt också b betydande delar av SAP var för en fortsatt forskning och utveckling. Det gällde att hålla möjligheterna öppna. Men nej! Tage Erlander vek ner sig för kommunisterna (styrda av Sovjetunionen), vänstern i och kvinnorörelsen inom partiet. Hans motivering till att säga nej var INTE omtanke om Sveriges försvarsförmåga och geo-politiska styrka utan att han inte ville riskera att ”partiet skulle spricka”. Läs Erlanders Dagböcker.  Partiet främst således! Hur mycket var SAP:s nej till kärnvapen dikterat av följsamhet gentemot Sovjetunionen i likhet med alla Fredskonferenser och kärnvapenfria zoner m.m. liknande som dikterades av Sovjets kommunister? En utveckling som accelererade under Olof Palme och Pierre Schori med SAP:s politiserade och av Sovjet påverkade dominans av UD via handgångna politruker som ambassadörerna Åström, Eliasson, Hirdman m.fl.

Hur ser de historiska kontakterna mellan Stasi och SAP ut? Kontakterna med svenskar och Stasi och Stasis svenska arkiv är mörkade med risk för fängelsestraff, för den ende forskare som fått tillåtelse att forska i arkiven, om hon avslöjar ett enda namn. Varför? För att SAP skulle falla samman som ett korthus om ”kontakterna” avslöjades.

En fråga som fortfarande gnager men som man inte rör i från medias sida är: Varför och vem mördade Tv-journalisterna Cats Falk (SVT:s Rapport) och Lena Gräns? De försvann i november 1984 men hittades först ett halvt år senare när dykare fann deras Renault 12 TL vid kajplats 310 i Hammarby kanalen. Mycket talar för att de först förgiftades efter ett restaurangbesök och sedan dränkes i ett badkar (de hade färgat vatten inte sjövatten i lungorna) innan de i bilen med högklackade skor dumpades i vattnet i Hammarby kanalen. Misstankarna har riktats emot Stasis Sektion för särskild inhämtning. Orsaken skall ha varit att de kommit på spåren efter en vapensmuggling från Sverige till Östtyskland och vart sedan?

SAP har inte alltid satt Sveriges utveckling främst men alltid partiets.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: