”VACCINERNA GER ETT FULLGOTT SKYDD”

Så löd propagandafraserna från Tegnell/Carlsson/FHM och Löfven/Hallengren/SAP. Man införde till och med en tredje dos med det magnifikt övertygande (nåja!) namnet ”booster”.

Hur har det blivit med det ”fullgoda skyddet”?

Vaccinernas effektivitet är endast 60 procent enligt en utredning från Folkhälsomyndigheten. Av 5066 fall av smittade i covid-19 under vecka 44 (länk nedan) var skillnaden mellan vaccinerade och ovaccinerade som smittats av covid-19 förvånande liten. Av smittade var sex av tio ovaccinerade och följaktligen fyra av tio vaccinerade. Man kan också uttrycka det hela som att du som är vaccinerad löper 40 procents risk att smittas av covid-19.

Fullgott skydd?

Ytterligare information som är relevant är Läkemedelsverkets uppgifter över antalet döda med covid-19 i vecka 42. Antalet döda var 23 varav 20 döda var vaccinerade och 3 döda ovaccinerade (länk nedan). Enligt de senaste uppgifterna. Vi återkommer med färskare data när de blir tillgängliga.

Till dålig effektivitet på smittrisken och ingen effekt (snarare en invers) på dödligheten skall läggas riskerna för allvarliga biverkningar. 

Enligt Läkemedelsverkets statistik över biverkningar rapporterades 7245 allvarliga biverkningar med 323 döda t.o.m 2021-11-10) (länk nedan). ”Allvarliga biverkningar” definieras i länken.

En traditionell analys av risk mot nytta (risk for reward) ger följande. En begränsad nytta på 60 procents effektivitet emot att smittas och ingen nytta alls emot dödlighet. Den är snarare invers, dvs vaccinerade dör i covid-19 i betydligt högre grad än ovaccinerade. Samtidigt utsätter man sig för risken av allvarliga biverkningar t.o.m. med risk för dödliga biverkningar.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/…/covid-19…

https://www.lakemedelsverket.se/…/inrapporterade…

https://www.folkhalsomyndigheten.se/folkhalsorapportering-statistik/statistik-a-o/sjukdomsstatistik/covid-19-veckorapporter/senaste-covidrapporten/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: