ÅTER TILL SKILLNADEN MELLAN DÖDA MED OCH DÖDA AV COVID-19

Sverige har inte genomfört några grundläggande och systematiska studier av skillnaden, statistiskt och i verkligheten, mellan hur många som dog MED covid-19 och hur många som dog AV covid-19. Hur många av dem som registrerats som döda MED covid-19 hade en eller flera livshotande underliggande sjukdomar. Hur många av dem som registrerats som döda MED Covid-19 hade inga underliggande sjukdomar? Dvs de som faktiskt dog AV covid-19.

Dessa uppgifter är politiskt känsliga eftersom de kan användas för att kritisera och ifrågasätta lock-down och vaccinationsprogram och Folkhälsomyndighetens och regeringens agerande. Regeringen och Folkhälsmyndigheten söker därför inte heller aktivt att en undersökning med nämnda inriktning genomförs. Misstanken ligger nära att de snarare undertrycker en sådan undersökning.

I Italien har en sådan undersökning gjorts av Italiens Folkhälsomyndighet.

Italien får därför bli en case-study och en proxy som antyder – och sannolikt mer än så – hur det kan förhålla sig också i Sverige.

En publicerad rapport (länk nedan) från Italiens folkhälsomyndighet visar att över 97 procent av de som dog med covid-19 enligt offentlig statistik också led av andra sjukdomar. De offentliga dödssiffrorna för covid-19 är således i en bestämd mening felaktiga.

130 468 personer påstås ha avlidit till följd av covid-19 i Italien. Rapporten från Italiens folkhälsomyndighet  Istituto Superiore di Sanità (ISS) visar att siffrorna kan vara felaktiga och att de verkliga siffrorna är betydligt lägre än de officiella/offentliga.

I rapporten (länk till rapporten på italienska) har man granskat journaler från avlidna mellan februari 2020 och juli 2021. Empirin från 7 910 avlidna patienter visar att endast 2,9 procent av de som dog inte led av någon annan känd sjukdom än covid-19 när de dog.

Majoriteten av de som rapporterats döda i covid-19 hade upp till fem andra allvarliga sjukdomar när de dog. Hela 67,7 procent hade fler än tre andra sjukdomar samtidigt. 18 procent hade minst två andra sjukdomar. Uppräknat på alla rapporterade döda med covid-19 så betyder det att endast 3 783 av de 130 468 döda med covid-19 inte hade någon annan underliggande sjukdom.

65,8 procent av de som dog hade högt blodtryck och 29,3 procent hade diabetes. 23,5 procent hade en demenssjukdom och 28 procent led av ischemisk hjärtsjukdom. 16,3 procent hade haft cancer de senaste fem åren och 15,7 procent led av hjärtsvikt. 24,8 procent av de avlidna hade förmaksflimmer, innebärande störningar i hjärtats rytm. 17,4 procent hade redan sjukdomar i lungorna innan de fick covid-19. Mer än var tionde italienare som avled med covid-19 var också överviktig och hade fått en stroke nyligen. Ett mindre antal led också av svåra leverproblem, genomgick dialys för njurarna och hade autoimmuna sjukdomar.

Dessa siffror från den italienska Wuhan-pandemin är talande för att inte säga alarmerande. Om verkligheten i Sverige är ens i närheten av dessa siffror, vilket det mesta talar för, så blir bilden av pandemin en helt annan. Var det ens en pandemi?

Vi måste få en motsvarande granskning i Sverige av de 15 000 som i den offentliga statistiken rapporteras ha dött MED covid-19. Hur många av dessa har dött AV covid-19? Andra allvarliga underliggande sjukdomar kan vara den egentliga dödsorsaken. Varje annan allvarlig influensaepidemi hade med betydande sannolikhet medfört liknande antal dödsfall. Det är illa nog men en helt annan sanning och som konsekvens helt andra slutsatser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: