EN FJÄRDEDEL AV SVERIGES BEFOLKNING ÄR MIGRANTER

Sveriges befolkning har nu passerat en fjärdedel som inte är etniska svenskar. Sverige har nu en befolkning där 25,5 procent är migranter/invandrare dvs utlandsfödda eller födda av utlandsfödda föräldrar. I absoluta tal har Sverige en befolkning med 2,6 miljoner personer som inte är svenskar

Majoriteten kommer från dysfunktionella länder i Mellan-östern och Afrika (MENAP).

De som är utlandsfödda utgör 19,7 procent dvs 2 046 731. Enligt statistik från SCB.

Migrationen fortsätter. Invandrarna fortsätter att välla in med en takt av ca 6 000 personer per månad. Enligt Migrationsverkets statistik. Se tabell. En information till statistiken är att gränserna mellan de olika kategorierna är flytande. Om man inte kommer in under en kategori försöker man med en annan.


Summa Jan och feb 2021
samt februari.
Anknytning4 6352 510
Arbete4 9272 689
Asyl1 225627
EU/EES902497
Studier782354
Totalt12 471

En intressant tabell är nedanstående. Den visar beviljade medborgarskap. De är inte bara ökande utan också i en accelererande takt. Det verkliga brottet kom 1990. Fram till dess hade Sverige en hanterbar och balanserad invandring. Efter 1990 har migrationen helt spårat ur.

Vad hände år 1990 som ändrade migrationen så drastiskt?

Tabellen hämtad från SCB.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: