FÖRSVARSMINISTER PETER HULTQVIST PUBLICERAR SIG.

Den socialdemokratiska försvarsministern har kallat kritiker av JÖK-regeringens politik för ”grisar” och ”nazister”. Det är viktigt att känna till den socialdemokratiska maktklanens uttryck och ståndpunkter. Den socialdemokratiske försvarsministern Peter Hultqvist har skrivit en debattartikel i Aftonbladet. Den är full av hat, missvisande påståenden, rena lögner och fake news.

Därför väljer jag den ovanliga åtgärden att vidarepublicera Peter Hultqvists artikel helt in extenso. Inga ändringar eller tillägg. Läs själv och döm om socialdemokraternas maktklan.

Nedan debattartikeln av Peter Hultqvist publicerad i Aftonbladet tisdagen den 2 januari 2021.

********************************************************************

SD – PARTIET DET ALLTID ÄR SYND OM. Så fort Åkesson får kritik åker offerkoftan på.

DEBATT. Varför är det alltid synd om Sverigedemokraterna? För det mesta blir de missförstådda och tar på sig offerkoftan. De har en partiledare som ständigt framträder som antingen oinformerad om det senaste högerextrema uttalandet av ledande SD-politiker eller som i någon mening kränkt. Förklaringen är tämligen enkel. SD ska nu tillsammans med hjälp av moderater och kristdemokrater tvättas rena och göras salongsfähiga inför valet 2022. Även om SD:s värderingar inte förändrats ska partiledaren Åkesson likt en hal ål kunna slingra fram och tillbaka i media utan att ta ansvar för den högerextremism som präglar partiet. Varje ifrågasättande av SD betyder att någon orättvist angripit dem eller att den som ifrågasätter överdriver. Därför kan SD-toppen, i stället för att bemöta kritiken, sätta på sig offerkoftan och vara kränkt. Det är alltid någon annan som gjort fel.

Sverigedemokratisk livsluft är olika varianter av kritik mot invandring, en så kallad nationalism som utesluter delar av befolkningen och att använda ett politiskt språkbruk som hela tiden bär konfrontationens prägel. Tonläget och stämningen framgår med önskvärd tydlighet för var och en som följer riksdagens debatter. Detta med kraftfullt ackompanjemang av villiga stormtrupper i sociala medier som i mer eller mindre förgrovade former driver propagandan vidare.

Vid sidan av detta verkar de i högerextrema så kallade alternativa medier. SD-toppen försökte en tid hålla armbågs lucka till dessa. Men så sent som den 29 december förra året tackade partiledaren Åkesson dem för deras insats mot invandring, gruppvåldtäkter och förnedringsrån. Den högerextrema miljön svarade direkt: ”Vad skönt att SD äntligen förstått detta!”.

Björn Söder, före detta vice talman i riksdagen, meddelande för en kort tid sedan: ”Tur att alternativmediernas valvaka börjar snart!”. Han såg det tydligen som ett andningshål eftersom att ”alla” i etablerade media ansågs vara emot Trump. Direkt efter klampade han in på högerextrema Exakt 24:s valvaka. SD:s ”järnrörsman” Erik Almqvist är chefredaktör på Exakt 24. I höstas så medverkade Björn Söder också i högerextrema Swebb-TV. Den kanalen spärrades senare på You Tube på grund av att man bröt mot reglerna om hatretorik. Det hindrade inte Björn Söder från att i riksdagen ställa en fråga till justitieminister Morgan Johansson om internetjättar som hotar yttrandefriheten.

I efterbörden av att Donald Trump slogs ur sadeln twittrade en SD-riksdagsledamot: ”välj sida och förbered dig för strid”. I den svenska valrörelsen 2018 yttrade SD:s före detta gruppledare i riksdagen och numera chefsideolog Mattias Karlsson: ”seger eller död”. Detta politiska språkbruk är väl känt från svenskt och tyskt 1930- och 1940-tal. Exemplen kan mångfaldigas, men genomgående är att partiledaren Åkesson själv sällan är informerad, aldrig har något ansvar för någonting eller ännu mindre har någon uppfattning. Sanningen är nog den att partiet har den kärna och den undervegetation som det har. Det är varken bättre eller sämre än så. Än är inte SD-kandidaters skrivande om ”satans jävla aphelveten”, asylsökande som ”parasiter” eller resonemang om ”låg IQ” glömda.

Men det är väl som sagt synd om SD som alltid blir missförstådda. Att slinka undan och slippa stå till svars och samtidigt försöka hålla den högerextrema elden levande tycks vara SD:s sätt att vara. Att en och annan SD-kandidat får avgå efter att ha varit för grov i offentligheten ändrar inget. Så här rullar det på. Ränderna går aldrig ur!

Peter Hultqvist, försvarsminister och socialdemokrat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: