OM PÅVEN BENDICTUS XVI, DEN NUVARANDE KOMMUNISTPÅVEN FRANCISCUS´ FÖRETRÄDARE

.Benedictus XVI, civilt Joseph Ratzinger var den Katolska kyrkans påve mellan 2005 och 2013 då han abdikerade och frånträde, numera pontifex emeritus. Normalt avgår påvar med döden. ”Il papa et morte” konstateras efter att man knackat på huvudet med en sliverklubba tre gånger. Denne påve är den förste som avgått med livet alternativt tvingats bort i förtid. Den tid då man gjorde sig av med obekväma påvar genom att mörda dem är förbi.

Joseph Ratzinger har varit och är den Katolska kyrkans främsta teolog i modern tid. Professor i teologi vid ett antal tyska universitet. Under Andra Vatikankonciliet 1962-65 då stod han på den radikala sidan. Gunnel Vallqvist har skrivit en fantastisk bok om de teoligiska diskussionerna och stridigheterna under konciliet som jag läste vid mitten av 1970-talet. ”Dagbok från Rom: Andra Vatikankonciliet – en kamp om förnyelse”. 1964-66.

Som lärare i teologi råkade han ut för vänsterrörelsen vid mitten av 1960-talet, han såg dess intolerans och avarter, förskräcktes och blev radikalt konservativ. Han blev senare kardinal och chef för den mäktiga Kurian (Troskongregationen dvs den gamla Inkvisitionen). Som påve framförde han traditionella katolska läror och värden och polemiserade – helt korrekt – mot andra kristna riktningar samt islam och judendom. Till skillnad från den nuvarande kommunistiske påven som gör knäfall (bokstavligen o kysser deras fötter) för islam och judendom helt i kollision med kristen teologi och tro. Den avarten och teologiska feltanken har också spritt sig till både den Svenska Katolska kyrkan och den protestantiska Svenska kyrkan och dess ledning under vänstersocialisten och ”ärkebiskopen” Antje Jackelen.

Benedictus XVI har helt enkelt varit katolska kyrkans främsta intellektuella kraft sedan mitten av 1950-talet. Jag tror att han tvingades bort av de allt vänster-radikalare kardinalskollegiet som valde en latinamerikansk kommunist Franciscus (helgonet Franciscus är ju känd för sitt fattigdomsideal som förorsakade stora strider inom kyrkan på den tiden). Nu sitter Joseph Ratzinger i Vatikanen i en egen liten stuga inne på området och skriver teologiska verk. Hoppas att de också publiceras offentligt vilket inte alls är säkert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: