”SVERIGE LJUGER INTE OM ESTONIA”

säger statsministern och socialdemokraten Stefan Löfven. Det är ett märkligt uttalande. Glidande och falskt som vatten. Fundera över uttalandet och analysera det en stund!

Varför säger Stefan Löfven att ”Sverige” inte ljuger. Nej, Sverige ljuger inte. Sverige gör ingenting i sammanhanget. Däremot personer och regeringar. Löfvens uttalande är ett uttalande som inte kan beslås med lögn på något enda sätt.

Om statsministern (S) Stefan Löfven däremot sagt; ”Carl Bildt ljuger inte” eller ”Ingvar Carlsson ljuger inte” eller ”Göran Person ljuger inte” eller ”regeringen Stefan Löfven ljuger inte” eller ”regeringen Ingvar Carlsson ljuger inte” eller ”haverikommissionen ljuger inte” så är det påståenden som kan och kommer (det kan vi vara säkra på idag) att kunna beslås med lögn (partiellt eller i grunden).

En så slug formulering har naturligtvis inte Stefan Löfven kläckt på egen hand. Det är hans talskrivare och spin-doctors som efter mer än ett dygns funderande kommit på denna sats.

Nu avvaktar vi för att se hur nuvarande och tidigare regeringar skall ta sig ur (eller in i) det 4 x 1,4 meter stora hålet i skrovsidan på Estonia. Hittills tiger alla tidigare inblandade Bildt, Carlsson, Wallén etc.  

Slagit i en sten på botten? Ja men enligt andra uppgifter är det en mjuk dyig botten. Hålet finns inte! Men det finns ny aktuell film inklusive uppgifter från dykningar i samband med förlisningen om hål i skrovet. Varför har dessa uppgifter förtigits? Det finns uppgifter om en kraftig stöt från sidan från överlevande liksom uppgifter om något större föremål (u-båt??) i vattnet vid sidan av Estonia. Varför har dessa uppgifter förtigits? Har haverikommissionen dolt dessa uppgifter eller har de inte fått dem eller inte undersökt vraket tillräckligt noga? Har haverikommissionen anammat och de politiska makthavarna svalt bogvisir-doktrinen till 100 procent. Varför var det lämpligt och politiskt korrekt? Etc. etc. Frågorna hopar sig idag. 

Men enligt statsministern och socialdemokraten Stefan Löfven ”ljuger inte Sverige”.

Jag skall följa det politiska skeendet i detalj därför att jag är sjukt intresserad av hur makten hanterar frågor de inte vill ha och inte kan ljuga bort utan tvingas acceptera av att fakta sparkar. Det här filmade 4 x 1,4 meter stora hålet sparkar utav bara sjutton. 

Vad kommer spin-doctors att råda Stefan Löfven att säga i olika skeden?  Förnekanden? Spela ner betydelsen av det 4 x 1,4 meter stora hålet på något sätt? Skylla på någon annan? Vem i så fall? Kommer någon underhuggare att pekas ut som skyldig till en ”informationsmiss”?  Kommer man att säga att haverikommissionen schabblat och missat detta men att det inte har någon betydelse för förlisningen. En krock med ex en u-båt är ju bara konspirationsteorier som Lena Hjelm Wallén försöker med. Eftersom, ”vi ju vet” att det var det trasiga bog-visiret som orsakade förlisningen. Dvs kommer Sverige efter allt detta att officiellt stå kvar på ruta 1? 

Vilken kommer till slut att bli den sanning som stannar hos svenska folket som de uppfattar den?

Ungefär som försöken att hänga Palme-mordet på en död man som en stor majoritet av svenska folket inte tror på trots försäkringar om vem mördaren var av poliser, Palme-utredare, Palme-åklagare, Palmes söner samt Stefan Löfven och hans regering. 

Det svenska folket har under senare år gått igenom en rejäl eklut och lärt sig att makten, regeringar S och M och statsministrar S och M, ljuger konsekvent om obehagliga saker som folket inte bör känna till från Estoniakatastrofen över Palmemordet till antalet muslimska migranter och inte minst kostnaden för oss skattebetalare av dessa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: