VAD HAR HÄNT MED STEFAN LÖFVEN?

Enligt rapporter i media meddelar den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven att regeringen vill förbjuda ”rasistiska organisationer” . Den ”våldsbejkande högerextremismen” lockar fler än någonsin och dess budskap sprider sig i landet. Detta ska förhindras genom ”särskilda straff”.

Har vi således i Sverige nu fått en Josef Stalin-Erich Honecker-Kim Jong Un epigon?

”Särskilda straff” klingar obehagligt välbekant från skådeprocesser i de kommunistiska staterna som de facto (om än inte medvetet) utgör Stefan Löfvens ”förebilder”.

Vad är ”särskilda straff”? Nackskottet är vi väl ändock inte framme vid? Arbetsläger?  Ideologisk omskolning? Tvångsutbildningar i PK ideologi? Lobotomi i särskilt svåra fall? Fängelsehållor utan dagsljus och med starkt ljus och oljud dyngnet runt. Det får den starkaste att snabbt bryta samman och erkänna.  Jag visst överdriver jag! Men, frågan vad ”särskilda straff är klingar fortfarande obehagligt bekant från 1900-talets historia.

Vilka är de ”rasistiska organisationer” som avses här? Jag kan nog berömma mig av att vara hyggligt insatt i organisationerna på ”högerkanten”. Jag känner inte till en enda rasistisk organisation.

Förbjuda rasistiska organisationer? Vad är organisation i sammanhanget? Hur går det till att förbjuda och vad är straffet? Säpo spanar? Skall polisen skickas in med insatsstyrkan med tung beväpning? En ideell organisation? Ett parti? En samling ideologiskt likasinnade? En diskussionsklubb? En FB-grupp? Varifrån hämtar den socialdemokratiske statsministern sina ideologiska förebilder med sådant tal och hot?

Individualpsykologiskt är svaret på frågan varför Stefan Löfven presenterar detta enkelt. Den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven har tydligt kognitiva och språkliga brister. Därför klarar han inte att svara på svåra och komplicerade frågor eller att genomföra verkligt intellektuella debatter. Därför väljer han förbud. Det är begripligt och enkelt att förstå.  Beteendet har påvisats i den psykologiska litteraturen ett antal gånger. Förebilder finns dessutom i den europeiska 1900-tals historien.

De enda organisationer med tydligt rasistiskt budskap finns på den extrema vänsterkanten, Antifa, AFA och Black lives matter. Samtliga med uttalat rasifierade budskap, värderingar och argument.

Men de skall inte förbjudas! De skall få finnas kvar och tillåtas verka men mötas i en intellektuell debatt med saklig analys och empiriska fakta. Inte heller vill jag se förbud mot de farliga och stolliga Extinction Rebellion/Greta Thunberg (känd som den enda i världen som kan se den osynliga och luktfria gasen CO2). De skall bemötas i intellektuell diskurs med argument.

Alla organisationer oavsett budskap skall och måste vara tillåtna i en demokrati med yttrande- , mötes- och organisationsfrihet. Om de eller deras medlemmar begår brott i Brottsbalkens mening så skall dessa individer hanteras av rättssystemet.

Enligt den socialdemokratiske statsministern Stefan Löfven är vidare  åsiktsfriheten ”ett hot mot vår demokrati”. Tala om Orwellskt nyspråk; ”krig är fred”, ”tvång är frihet”, ”censur är yttrandefrihet”, ”åsiktsfrihet är hot mot demokrati”.

Hur illa kan det bli? Tyvärr än värre! Det finns ingen nedre spärr för denne man!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: