ETT TILLVÄXTVERK – TILL VAD NYTTA?

Vi har alla dessa dagar lärt oss att Sverige har en statlig byråkratapparatchnik som kallas TILLVÄXTVERKET.

Vad gör sådana statliga apparatchniks? Vore intressant att räkna på verkets bidrag till tillväxten vid sidan av de verkliga tillväxtskaparna som är kompetent arbetskraft, företagare, entreprenörer, innovatörer dvs marknaden i vid mening. Sannolikt är TILLVÄXTVERKETS bidrag till Sveriges tillväxt noll eller nära noll, kanske till och med negativ.

En snabb tillväxtfaktor vore att lägga ner TILLVÄXTVERKET och lägga pengarna på fattigpensionärer. De högbetalda byråkraterna på verket har en lägre marginell konsumtionsbenägenhet. Lägg ner TILLVÄXTVERKET, betala ut hela TILLVÄXTVERKETS anslag till fattiga svenskar (ex kvinnliga fattigpensionär) med en högre marginell konsumtionsbenägenhet. Det skulle bidra till ökad konsumtion, produktion och tillväxt av BNP. Nåja…

TILLVÄXTVERKET – vilket fantastiskt namn, som sannolikt tilltalar socialdemokratiska och vänsterliberala politiker eftersom det får dem att framstå som att de som politiker bidrar till Sveriges tillväxt.  Istället är deras verkliga och kalkylerbara politiska insats att högbeskatta medborgare och företag med lägre tillväxt och ekonomisk dynamik som konsekvens.

TILLVÄXTVERKET – verkar nu ha som uppgift dela ut skattefinansierade bidrag till Wallenbergs storföretag (SKF har varit i fokus) för att de skall kunna betala ut utdelningar till aktieägare och investerare. Är det därför finansoligarken Wallenberg äter lunch med Stefan Löfven en gång i veckan?

Intressant är att socialdemokraterna tillrättavisades av V och M.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: