SÄKERHETSPOLISEN (SÄPO) – DEL AV DEN POLITISERADE/POLITISERANDE REPRESSIVA DJUPA STATEN.

Säpo-chefen Klas Friberg vet sin tilldelade roll i den djupa staten och varför han tillsatts som myndighetschef. Det är obegripligt och upprörande men tyvärr sant; Klas Friberg och Säpo spelar ner den islamistiska extremismen som hot i och mot Sverige och svenska medborgare. Den som via media och litteratur följer vad som händer i muslimska diasporan, med islams utbredning i landet och den politiska islamismens radikalisering, fördjupning och breddning, ser varningsklockorna ringa.

Läs Johan Westerholms utmärkta ”Muslimska Brödraskapet. Islamismen i Sverige”.  I boken beskrivs också det mycket komprometterande samarbete och samverkan som historiskt finns mellan det Muslimska Brödraskapet och olika delar av det socialdemokratiska partiet.

Läs också Peter Springares extremt informativa bok ”Peter Springare, polis : om ett stressat våldsmonopol” om bl.a. Dan Eliasson och Klas Friberg och vilka katastrofer de varit i sina tidigare roller inom polisen. Vilket i grunden är skälet till att just de lyfts upp till de verkligt ledande positionerna.

Men uppdraget för Säpo är ju inte att beskriva och analysera den verkliga faran mot det svenska folket och den svenska nationen nämligen muslimerna, islam och islamismen. Uppdraget från det globalistiska maktetablissemanget med minister Morgan Johansson i spetsen är en helt annan. Säpo är satta att vara vägröjare för kommande repressiv lagstiftning mot oss som beskriver, analyserar och framför kritik mot de globalistiska makteliterna och hur de säljer ut svenskarna och Sverige. Det kommer tyvärr under en övergångsperiod och innan det vänder att bli ett kärvare klimat för oss dissidenter.

Därför står ”högerextremismen” (vad det nu i verkligheten är) i fokus på den politiska beställningen från minister Morgan Johansson. Det är samtidigt ett sätt att vända bort uppmärksamhet och analytiska blickar från de verkliga hoten. Det är orsaken och till att Säpo lyfter fram det s.k. ”hotet” från ”högerextremismen”. Då räcker det inte på långa vägar att fastna för några hundra (enligt Säpos egna uppgifter) förvirrade medlemmar i NMR som i kolonner demonstrerar på våra gator och som i grunden inte utgör något hot mot vare sig nation eller medborgare. Därför tvingas Säpo att i det politiska uppdraget plocka in lite av varje under hatten ”högerextremism”. Begreppet ”högerextremism” vidgas bortom det intellektuellt hållbara. Men det är inte heller meningen. Maktetablissemanget vill peka ut ett antal kritiker, potentiella kritiker och dissidenter som man kan lagstifta emot och använda rättsväsendet för att kväsa. På samma sätt som lagen om ”hets mot folkgrupp” visat sig vara en lämplig gummiparagraf för att hindra kritiska uttalanden.

Den ”våldsbejakande högerextremistiska värdegrunden” består enligt Säpo av betydligt mer än bara rasism och främlingsfientlighet. Här ryms enligt Ahn-Za Hagström på Säpo även uppfattningar och ståndpunkter som svensk nationalism, motstånd mot HBTQ-aktivism och kritik mot feminism.

”Säkerhetspolisen ser en utveckling där olika drivkrafter sätts samman till en personlig ideologi. Utifrån rasism och främlingsfientlighet, antifeminism och konspirationsteorier skapas en egen världsbild”.

Till och med formuleringar av nostalgisk typ är en del av ”högerextremism”.

Digitaliseringen har gjort det lättare att producera och sprida propaganda. Ett exempel är när vissa extremister vill förmedla att »det land vi en gång kände finns inte längre« och »politikerna och rättsvårdande myndigheter har tappat greppet«. Det skapas en känsla av att vi har framgång nu – det är nu vi har möjlighet att agera, innan det är för sent.

Det är genom att nyttja händelser i omvärlden och det andra medier publicerar som det skapas en grogrund och attraktion för extremistmiljöernas ideologier.

Internet är enligt Hagström den stora boven. Internet som alla andra tyckt, tänkt och beskrivit som den största demokratiska landvinningen sedan allmänna rösträtten. Alla Sveriges medborgare kan nu presentera sina egna uppfattningar och med analytiska, sakliga och känslomässiga argument arbeta för deras genomslag och genomförande. Men det är naturligtvis ett hot mot maktetablissemanget. Säpo fungerar som gårdvar och vägröjare för att på sikt begränsa och stänga den möjlighet som det fria internet öppnat.

Allt sedan jag för många år sedan läste Manuel Castells monumentala genomgång och analys ”Informationsåldern. Ekonomi, samhälle och kultur” i tre tjocka band utgivna på Daidalos har jag varit en övertygad optimist och förespråkare för internet, även med hänsyn tagen till dess avigsidor. En del kritiker beskrev verket som en motsvarighet till Karl Marx Kapitalet för informationsåldern. Det är kanske inte en jämförelse jag skulle välja men illustrerar verkets bredd, djup och analytiska skärpa.

Men Säpo har helt egna problem att hantera med internet eftersom de har ett uppdrag från det globalistiska maktetablissemanget att strypa just det som är internets styrka, det fria informationsflödet och den fria och öppna debatten i varje tänkbar fråga. Se bara hur covid-19 diskuteras på internet med alla tänkbara och otänkbara infallsvinklar. Underbart helt enkelt för en fri svensk medborgare men inte för Säpo.

Jag kan inte nog understryka internets betydelse för den våldsbejakande extremismen. Nya digitala plattformar ger helt andra förutsättningar för kommunikation och möjligheter att hitta likasinnade. Det är där de inspireras och uttrycker sin tillhörighet och trohet till ledare, rörelse eller vision, kommenterar Hagström i rapporten.

Rättsväsende, polis och Säpo mobiliseras i kampen mot det fria tänkandet, den fria opinionsbildningen, mötesfriheten och yttrandefriheten för att globalisterna och deras hantlangare i regering och riksdag och den djupa staten skall kunna fortsätta sitt pågående folkutbyte och förstörelseverk av den svenska nationen.

 

 

 

 

 

Ett svar to “SÄKERHETSPOLISEN (SÄPO) – DEL AV DEN POLITISERADE/POLITISERANDE REPRESSIVA DJUPA STATEN.”

  1. Lasse Malmgren Says:

    Tack för en nödvändig men tyvärr lite dyster bild … men det är så det ser ut! Den djupa staten är inte bara ett amerikanskt problem utan har ett starkt grepp om de flesta länderna i de västliga ‘demokratierna’. De s.k. demokratierna håller på att avskaffa det demokratiska fria ordet och meningsutbytet. En klok man har kallat det som nu sker för kapitaldiktatur – för det är ju de riktigt stor pengarna och bankerna som bakom kulisserna styr den fasad som våra ‘demokratiskt’ samhällen uppvisar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: