OM ATT STÄNGA NED SAMHÄLLET OCH EKONOMIN FÖR ATT HANTERA COVID-19 PANDEMIN.

Kerstin Hessius, tredje AP-fonden och Annika Winsth, Nordea har tagit upp en diskussion kring nuvarande farliga politik för att hantera covid-19 pandemin. De varnar kraftfullt och övertygande för faran på lite längre sikt med att stänga ner samhälle och ekonomi.

Regering och myndigheter är enligt Hessius/Winsth på väg att skapa en ekonomisk härdsmälta som svensk ekonomi och världsekonomin kommer att svårt att ta sig ur och som det kommer att ta lång tid att hämta sig ifrån.  Vi kommer att få uppleva en depression vi inte sett likheten av tidigare. Företag kommer att gå i konkurs och människor förlorar allt de skapat. Det är redan  på gång i restaurangbranschen och resebranschen. Flygbolagen? Hotell? Massor av timanställda, vikarier och anställda är redan varslade och utan inkomst. Kommande arbetslöshet kommer att skapa stora personliga problem och tragedier i många familjer.

Nedstängning och än mer nedstängning är det enda journalister frågar om, aldrig vilka  konsekvenserna blir ekonomiskt och samhälleligt av olika nedstängningsåtgärder.

Man måste börja väga nedstängningens konsekvenser och kostnader samhällsekonomiskt, företagsmässigt och företagsekonomiskt, på den offentliga ekonomin, privatekonomiskt, på arbetslöshet och uppsägningar  samt på den ekonomiska tillväxten gentemot att hantera covid-19 pandemin på det som för närvarande görs. Hanteringen av covid-19 kanske måste bli mindre enögd och totalitär. Snabba och ogenomtänkta beslut premieras och stor i fokus just nu. Se bara på statsepidemiologen Anders Tegnells narcissistiska agerande utan vetenskaplig eller saklig grund, exemplet att isolera 70-åringar är talande.

Jag vet inte vad som är rätt men oroar mig för vart regering och myndigheter är på väg att föra Sverige. Vet de vad de gör och har de analyserat konsekvenserna av alla nedstängningsåtgärder? Sannolikt inte!

Boten är på väg att skapa värre problem än soten

 

Länken till deras diskussion:

https://www.di.se/ditv/hallbarhet/tredje-ap-fondens-vd-vi-maste-ut-ur-paniklaget-omedelbart/?fbclid=IwAR21tMmIlX81Mts8lbeqgEN8SgNpawH3USwtJS2CuINBXXWxzVJOXc_lJYk

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: