HAR DEN MUSLIMSKA DIASPORANS HAVERI SOCIO-EKONOMISKA ORSAKER?

Om vi för en stund släpper den socialdemokratiska vänsterregeringens flum om strukturella socio-ekonomiska orsaker till den muslimska skenande kriminaliteten (och tillsammans med islamistiska imamer till terrorismen) och tar del av den internationella diskussionen om orsaker till islamism och dysfunktionellt beteende i diasporan (som gruppvåldtäkter,  utomhusvåldtäkter, sharialagar, månggifte, barnäktenskap, gängkriminalitet, hotsprängningar, mord och dödsskjutningar etc. etc.) så kan vi konstatera tre saker:

 

  1. Strukturer – socio-ekonomiska eller andra – agerar aldrig det är alltid individer och grupper med specifika preferenser och bevekelsegrunder som agerar. Strukturer sätter ramar i vidaste mening kring möjligheter och restriktioner men det är individer och grupper som agerar. The agent provocateur är alltid en individ, t.ex. imamer och moskéer som med Koranen som ledstjärna i skydd av religionsfriheten agerar proaktivt för terrorism. Lågutbildade och lågkompetenta muslimska män och migrantgäng med stort ”våldskapital” som verkar i en blandning av mycket grov kriminalitet och sympatier till IS terrorister.

 

  1. Den internationella forskningen visar på en svag korrelation mellan fattigdom och islamistisk terrorism och kriminalitet. I Sverige används det udda och ideologiskt smittade begreppet ”utanförskap” sannolikt hämtat från sociologisk s.k. forskning. Själv föredrar jag begreppet ”socio-kulturellt dysfunktionella individer och grupper”. Dessa individer och grupper är dessutom generellt ekonomiskt lågpresterande. Det begrepp jag använder har fördelen att också peka mot individernas och gruppernas bakgrund nämligen ”importen” av en dysfunktionell muslimsk kultur med migranter med låg utbildning, låg kompetens och låg IQ (i MENA från under 70 till strax över 80 vilket i en västerländsk kontext är efterblivenhet). Migranter från norra Afrika är i stor utsträckning funktionella analfabeter. Mitt begrepp pekar också mot den egna individuella bakgrunden med dess muslimskt och Koranstyrda kulturella preferenser och bristen på socialt ansvar. Den flummiga vänsterregeringens idéer är att den dysfunktionella diasporans misslyckanden och vedervärdigheter har ”samhälleliga” och ”socio-ekonomiska” orsaker. Men så är det inte. Misslyckandet i den muslimska diasporan är inte det svenska samhällets utan den samlade muslimska diasporans egna preferenser, beteenden, kultur och värderingar som har sin stabila och tydliga grund i den muslimska religionen och de frånstötande uppmaningar och värderingar som fyller Koranens sidor. Läs själv! De har sökt sig till Sverige för att njuta frukterna av vad svenska skattebetalare samlat ihop av förmåner och fonder genom århundraden av arbete och lutheransk moral om att göra rätt för sig och inte ligga samhället till last. De har inte bidragit det minsta ändock kräver de ”rätten” till alla typer av bidrag och försörjning. Socialdemokratin öser skattefinansierat stöd och bidrag över dessa välfärdsmigranter. Skälet är följande. Socialdemokratin tvingas i ökad utsträckning söka nya väljarbaser när arbetarna strömmar till SD. De hittar dessa nya väljarbaser bland de bidragsberoende delarna av svenska väljarkåren inklusive den bidragsberoende muslimska migrantmassan i diasporan i våra större städer.

 

  1. Fransk forskning tyder snarare på att småkriminalitet och fängelsestraff i kombination med islamistisk religion och påverkan från återvändande IS terrorister utgör orsaksfaktorer bakom utvecklingen till islamistisk terrorism och därtill överlappande organiserad grov kriminalitet. Den grova överrepresentationen i våldtäkter (grupp, utomhus och mot barn) kan entydigt förklaras fullt ut utifrån den muslimska religionen och inte minst vad som sägs om kvinnor (kvinnors värde som hälften av mannens) i Koranen. Etniska svenskar beter sig inte som muslimer och etniska grupper från MENA även om de bor i eller kommer från socio-ekonomiskt svaga grupper. Undersökningar i USA visar att rika svarta har en högre brottsbenägenhet än fattiga vita. Lite mer empiri och statistik och lite mindre politisk ideologi tack!

Lämna en kommentar