SAS OCH PILOTERNA

 
Är SAS piloter de mest strejkbenägna piloterna bland alla flygbolag? Bortskämda i jämförelse med piloter i andra bolag typ Ryanair och Norwegian?
 
Statstelevisionen lyckades dessutom i sin Rapportsändning ikväll vinkla pilotstrejken till en klimatfråga. Utsläppen minskar under strejken. Alltså; miljövänligt! Fanatiskt och propagandistiskt. Dysfunktionella Greta saknades dock i sändningen. Wow! Måste ha varit ett misstag. Hon har säkert något drastiskt att säga i frågan! Glöm inte häxprocesserna på 1600-talet där barn vittnade mot sina mammor som brändes på bål för att ”ha bolat med djävulen.” Då som nu tror man på hysteriskt förledda barn! Djävulen nu är ”klimaralarmisterna”!
 
1400 piloter strejkar och hundratusentals resenärer drabbas som tredje part. Kostnad för det? Dessutom urholkar strejken SAS finanser som redan tidigare är ansträngd. Många tiotals miljoner per dag i förlust.
 
SAS har börjat anlita underleverantörer som gör att 30 procent av SAS flygningar fortsätter trots strejk. SAS bör och kommer sannolikt att fortsätta med att öka andelen flygningar med hjälp av avtal med underleverantörer! Det ökar leveranssäkerheten gentemot kunderna som är de som ger SAS intäkter och minskar piloternas traditionellt starka inflytande på bolaget SAS.
 
SAS piloterna får söka andra jobb ex hos underleverantörer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: