SÄPO till TV4. Sverige är ”redo ta emot återvändande IS-medlemmar”. Terroristerna är extremt farliga.

 

Enligt ett uttalande från Säkerhetspolisen till TV4 Nyheterna är man är beredd att ta emot de svenskar som finns bland tillfångatagna IS-terrorister i Syrien.

Problemet är bara att de troligen inte kommer kunna dömas i Sverige, och att de är extremt farliga.

De som rest har från Väst är absolut farligast, det är dem man absolut ska akta sig för. De är mest radikala, mest hjärntvättade och har inga gränser,säger Jesper Söder, tidigare underrättelseofficer för motståndarsidan i kurdiska SDF, till TV4 Nyheterna.

På Säpo säger man att man är ”redo” att ta emot dem, enligt TV4. Det handlar om 150 IS-terrorister (som TV4 Nyheterna kallar ”IS-krigare” och ”IS-anhängare”) och 50 familjer som antingen tillfångatagits eller befinner sig i någon av de IS-styrda fickor som finns kvar i Syrien.

Men enligt Jesper Söder är terroristerna ett mycket stort hot mot det svenska samhället.De män som åkt ner har dessutom, förutom att de beskrivs som livsfarliga och gränslösa, fått vapenutbildning av IS.

Enligt SDF-veteranen kommer terroristerna förmodligen inte kunna dömas i Sverige, utan i praktiken tillåtas återgå som vanliga svenska medborgare som om ingenting har hänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: