INTRESSANT OM VARG FRÅN EU-KOMMISSIONEN.

Om EU-kommissionen får som den vill blir det slut på licensjakt på VARG och eventuellt också på björn och lodjur.
Utmärkt och helt korrekt!
För att vargen på sikt skall botas från den höga inavelsgrad (i grunden kusinäktenskap) som utmärker den nuvarande vargstammen (idag ca 300 djur enligt senaste inventeringen) måste vi på landsbygden lära oss att leva med fler vargar (inklusive inflöde från finska och ryska vargar) över hela landet (finns flera olika sätt att skydda ex får och andra tamdjur, betalt av bl a länsstyrelserna), dvs också i det område i norra Sverige som helt regeras och styrs av samerna och som skjuter allt vad rovdjur heter, inklusive kungsörn!
Jägarförbundets ordförande är upprörd och säger; ”det kommer att drabba rovdjuren!” Riktigt vad han menar är inte lätt att förstå! Hoppas att det inte betyder det jag fruktar, illegal jakt!
Han borde sagt att ”det drabbar jägarna”! Det hade varit korrekt och i någon mening också förståeligt om än utmärkt! Det finns för många jägare som jagar av rent irrationella skäl, dvs hat mot rovdjuren. En kändis på det området är Karl Hedin, numera häktad misstänkt för grovt jaktbrott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: