FRÅN PUBLIC SERVICE TILL STATSTELEVISION OCH STATSRADIO PÅ RIKTIGT!

 

Den 1 januari 2019 avskaffas TV-licensen och ersätts med en skatt. Riksdagens kulturutskott har godkänt lagförslaget.

Skatten blir 1 procent av den beskattningsbara inkomsten upp till ett tak. För 2019 blir avgiften maximalt drygt 1 300 kronor per person och år. Personer med lägre inkomst får en reducerad avgift. Skatten placeras dock utanför statsbudgeten.Det blir inte lika uppenbart att Sverige infört statstelevision och statsradio helt i enlighet med förebilderna i Östtyskland! En annan konsekvens av att skatten placeras utanför statsbudgeten och riksdagens kontroll är att de PK ideologiska ledningarna på SVT och SR kan fortsätta att härja fritt med sin vänsterindoktrinering!

Massiv kritik har under lång tid riktats mot SVT:s och SR:s vänstervridning också från de borgerliga partierna. Alliansens partier har trots kritiken inte ställt några villkor om ändringar i samband med att lagförslaget läggs fram.

Självklart borde partierna i samband med förändringen ha krävt att SVT och SR  kommer till rätta med den vänsterliberala och vänsterradikala bias som präglar bolagens sändningar. Public Service-direktivets grundprinciper om opartiskhet och saklighet har bolagen struntat i under en längre tid.

Alla åtta riksdagspartier var till en början ense om en övergång av finansieringen av SVT och SR från licens till skattsedel. Efter kraftig kritik från medborgarna ändrade sig Sverigedemokraterna! De står inte längre bakom förslaget.

Allt färre svenska medborgare vill betala för Public Service! Anledningen är uppenbar, man anser inte att SVT och SR uppfyller saklighets- och opartiskhetskraven. Konsekvensen blir att inkomsterna för SVT och SR minskar.  Något de med rätta fruktar eftersom det ytterst utgör ett hot mot deras dominerande ställning i media.

Med denna lösning säkerställer statsmakterna och bolagens ledningar att pengarna kommer in. Det sker alldeles oavsett vad medborgarna tycker om det material som produceras. Den som i likhet med mig sedan länge väljer bort SVT och SR måste ändå betala för innehållet.

Det riktiga och rimliga förslaget, att göra SVT och SR till betalkanaler, avvisas. Vi måste nu alla var med och betala även om vi inte nyttjar deras informationstjänster. Det är Östtyskland! Huvudanledningen till att man avvisat lösningen med betalkanaler är att SVT:s och SR:s möjligheter att påverka Sveriges medborgare skulle minska. SVT och SR tror sig ha ett folkbildande demokratiuppdrag som väktare av den goda värdegrunden. Vi som är kritiker menar att det snarare handlar om propaganda, indoktrinering, förmynderi och pekpinnar.

 

 

2 svar to “FRÅN PUBLIC SERVICE TILL STATSTELEVISION OCH STATSRADIO PÅ RIKTIGT!”

  1. Lars Tyskling Says:

    Ja, och på sikt gräver bolaget sin egen grav. Det kommer inte att hålla att över tid att vara så selektiv och så propagandistisk för en politisk ideologi som avvisas av majoriteten av människorna i landet. Se hur det gått med övrig media, som måste finansiera sin verksamhet med annonser och prenumerationer. Det var lättare förr när det inte fanns några alternativ. Nu har de journalistiskt havererat, främst genom mörkläggningen ang invandringen. Det sänkte trovärdigheten. Märkligt att de inte fattar det själva att man inte i längden kan uppfostra allmänheten och undanhålla fakta. Vänsterköret sjunger på sista versen för den här gången.

  2. lennart waara Says:

    Jag hoppas att du Lars har rätt! Men, jag frukar att vi inte nått botten utan att vi har mer att vänta! Det kan komma att blir värre innan det blir bättre och vänder!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: