VAD ÄR ISLAM!

Vad är islam? Det är en viktig fråga att ställa sig. I synnerhet som det finns frekventa missuppfattningar – medvetna och omedvetna- om vad islam är!

Islam ÄR helt enkelt liktydigt med Koranen och Muhammeds predikan och verksamhet! Det är fundamenten i islams trossystem och de har inte ändrats över tid och ändras inte nu heller. Det är detta trossystem som predikas i alla moskéer!

Islam är således INTE en samling muslimer. Muslimer varierar individuellt mellan varandra precis som alla vi andra! Islam varierar inte!

Ibland talas om moderat islam. Det finns ingen moderat islam, det finns bara Koranen och Muhammed. Däremot finns det moderata muslimer. Det är något helt annat! Intressant att konstatera är att dessa s.k. moderata muslimer i det muslimska samfundet betraktas som extremister dvs de avviker från islam. Det är en uppfattning med en annan avgränsning än dem vi betraktar som extrema muslimer dvs, daesh/IS/Boko Haram/Al Qaida/Talibaner/m.fl islamska rörelser.

Problemet med begreppet moderat islam är att det skapar falska förhoppningar om en icke våldsam islam. En icke våldsam islam FINNS INTE! Läs Koranen! Ta del av Muhammeds verksamhet och lära. Där framgår tydligt i ett flertal suror och i Muhammeds praktiska politik som krigsherre vad man skall göra med icke troende. Just precis det som daesh/IS gör! Däremot är den övervägande delen muslimer i Sverige och Europa inte våldsamma! Dock, alltför många är våldsamma och/eller anhängare av våld och terrorism!

Kort och enkelt uttryckt! Islam kan inte modereras. Islam är vad det ÄR dvs Koranen och Muhammed!

Det finns heller inget politiskt islam. Det är en missuppfattning! Islam ÄR i sig både dyrkan/trossystemet OCH politik! Det finns således bara islam, dvs Koranen och Muhammed!

Det finns heller inga versioner av islam och sharia. Det finns bara islam och sharia sådana de framgår av Koranen och Muhammed. Däremot finns det olika praktiska tillämpningar av sharia som skiljer sig mellan muslimska länder som exempelvis Saudi-arabien och Iran. I praktiken och tillämpningen är de mer eller mindre trogna och följsamma mot originalet och grunden!

Det finns fortfarande personer som förnekar att Sverige är utsatt för en pågående islamisering.

Här ett dagsfärskt exempel:

En muslimsk kvinna sökte jobb som tolk men vägrade skaka hand med en manlig företrädare. Företaget avbröt då rekryteringen.

Diskrimineringsombudsmannen menade att hon utsatts för indirekt diskriminering då företagets krav på att man skakar hand missgynnar gruppen muslimer. Myndigheten stämde företaget och krävde 80 000 kronor i diskrimineringsersättning. En oenig AD gav kvinnan rätt men halverade den begärda ersättningen till 40 000 kronor.

Diskrimineringsombudsmannen har en referensgrupp där muslimer ingår. Där ingår ”bland annat aktivisten Fatima Doubakil som är emot att terrorresor kriminaliseras och Rashid Musa som anser att sharialagar bör råda”.

I referensgruppen ingår även:
Shaima Abdelhady, Svenska muslimer för fred och rättvisa
Maimuna Abdullahi, Muslimska Mänskliga Rättighetskommitten
Ibrahim Bouraleh, Islamiska Förbundet
Hassanain Govani, frilansande imam, shiamuslimska föreningen i Märsta
Abdullahi Haji, Svenska Somaliska Akadamikers förbund
Awad Olman, imam, Fisksätra moské
Zaynab Ouahabi, Ibn Rushd
Kadidja Bedoui, oorganiserad, aktiv i flyktingfrågor.

”Svenska muslimer för fred och rättvisa” leddes förut av Yasri Khan, tidigare politiker för Miljöpartiet, som uppmärksammades för att också vägra ta en kvinna i hand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: