LÄS JORDAN B. PETERSON!

För den som inte läst Jordan B Petersons bok 12 Rules for Life. An Antidote to Chaos. (på svenska 12 Livsregler för livet. Ett motgift mot kaos, Mondial 2018) så kan den rekommenderas varmt.

Boken är idag helt välförtjänt en världssuccé! Liksom hans föreläsningar på Youtube som setts av flera hundra miljoner intresserade.

Boken är på ytan lättläst och klar samtidigt som den är livsavgörande allvarlig på ett mycket ovanligt sätt. Samtidigt är den också öppen för och öppnar för djupare analys, tolkningar och inte minst egna vidaretankar.

Den har varit en ögonöppnare för mig på ett mycket djupt personligt plan. Jag har svårt att se någon enda person som inte skulle ha personlig vinning av att ta del av Jordan B Petersons enorma lärdom och beläsenhet som presenteras med typisk Jordan B Peterson espri och engagemang!

Vilken eller vilka av de 12 livsreglerna som drabbar är säkerligen individuellt. Vilka tre som för min personliga del medfört djupare tänkande lämnar jag åt läsaren att gissa. Det blir för personligt att avslöja här.

För egen del kommer jag – för det första – att läsa om boken med en långsamt fördjupad approach.

Jag kommer – för det andra – att söka mig vidare genom att äntligen tränga in i C.G. Jungs texter vars 15 volymer stått olästa på mina hyllor i alltför många år. I synnerhet Jungs texter om arketyper och drömmar kommer att fokuseras!

Som sagts så många gånger; om du bara skall läsa en bok i år läs Jordan B Petersons ”12 Livsregler. Ett motgift mot kaos”! Du kommer inte att ångra dig!

2 svar to “LÄS JORDAN B. PETERSON!”

 1. Jan Östman Says:

  Boken har sågats i DN och SvD. Några rubriker:
  ”Därför dras unga till en guru som föraktar svaghet” – SvD
  ”Gå och lägg dig, pappa, du är full igen” – DN
  Dubbel kvalitetsstämpel, med andra ord!
  Janne

 2. lennart waara Says:

  Ja, vad säger man? Dessa PK media är så j-a vedervärdiga. Inte ens en vettigt resonerande recension klara de av utan att gå i PK spinn!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: