OM IDEOLOGIER I ALLMÄNHET OCH PK IDEOLOGIN I SYNNERHET!

Ideologier (eller -ismer för att lite oegentligt göra dessa begrepp likställda) kan definieras på många olika sätt beroende av om vi granskar ideologierna med ekonomiska, politiskt sociala eller filosofiska utgångspunkter.

Själv använder jag oftast en enklare definition. För mig är ideologier och de flesta -ismer liktydigt med falskt medvetande. Med det avser jag att ideologierna främst konstitueras av rigida trossystem och en uppsättning rigida trossatser.

Dessa trossystem och trossatser är sedan utgångspunkt för varianter av evangelisation gentemot dem som ännu inte omfattar trossystemet och trossatserna. De som omfattar trossystemen och trossatserna gör det ofta med stor fanatism, enkelspårighet och övertygelse. För oss som befinner oss utanför ideologin är det svårt att nå fram till och övertyga dessa ideologibärare om en verklighet som inte stämmer med trossatserna.

Motsatsen till falskt medvetande (ideologierna, -ismerna och de trossatser och trossystem som följer) är att förhålla sig till verkligheten som ett problemområde/problemkomplex som objektivt och neutralt kan och skall beskrivas och analyseras med vetenskapliga metoder, teorier och begrepp utifrån belagda empiriska data!

Tydliga exempel på falskt medvetande – ideologi – är socialism, kommunism, fascism, klimatalarmism, nationalsocialism och islamism! Frågan är väl om inte också feminismen i betydande utsträckning är att räkna in under rubriken!

I västerländska samhällen inklusive Sverige är den mest tydliga och farliga ideologin det jag väljer att benämna med begreppet PK (politisk korrekthet) ideologi.

PK ideologins trossystem och trossatser dominerar universitetens humanistiska och samhällsvetenskapliga fakulteter och har därifrån spritt sig till big media (typ DN och statstelevisionen och big politics (regering och riksdag och många kommunpolitiker)!

PK ideologin har sin teoretiska och filosofiska förlaga och grund i tyska neomarxister, Frankfurtskolan samt ett antal franska postmodernistiska filosofer. Detta har jag behandlat och beskrivit med litteraturanvisningar i tidigare bloggtexter! Se min blogg under ämnet politisk korrekthet!

Den svenska PK ideologin innehåller dels av en obehaglig grupporienterad identitetspolitik, en närmast naiv mångfaldspolitik (med en katastrofal muslimsk massmigration vars konsekvenser närmar sig det ohållbara och okontrollerbara) och en totalt missförstådd värdegrundsexercis samt feminism och pseudovetenskapliga s.k. gender studier! Global warming och numera climate change kan också i viss utsträckning inrangeras i detta konglomerat av trossatser och trossystem.

Vi som verkar som dissidenter, i den svenska totalitära PK ideologiska kontexten, har en viktig uppgift att nyansera, analysera och lyfta fram empiriska data som inte stämmer med trossatser och trossystem hos denna ideologi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: