PRESIDENT TRUMP OCH STATSMINISTER LÖFVEN.

Jag har med stort intresse följt samtalen mellan USA och Sverige i handelsfrågorna i samband med mötet mellan president Trump och statsminister Löfven.

Som vanligt har svenska media varit till liten hjälp. Gängse kommentatorer på statstelevisionen, statsradion samt Wolodarsky-DN har varit till ingen hjälp alls med sitt mumbo-jumbo.

Därför lägger jag ut presskonferensen mellan presidenten och statsministern in extenso. Den ger en annan bild av president Trump än vad som är vanligt i svensk media. Den ger också en förståelse för de åtgärder president Trump vidtar (innebär inte att jag menar att de är korrekta hela vägen!). Bakgrunden till president Trumps politik blir begriplig med kännedom att USA har ett handelsunderskott på 800 miljarder dollar. Med Kina har USA ett handelsunderskott på 500 miljarder dollar och en stålexport som smygs in i USA tredje land. Det är också roligt att se att statsminister Löfven faktiskt talar en utmärkt engelska. Dock, sorgligt – men förståeligt – så underdriver statsministern problemen med den muslimska massmigrationen och no-go-zones.

Se presskonferensen och gör själv analysen. Skippa vad du hört från vinklande kommentatorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: