MODERATERNAS MIGRATIONSPOLITISKA FÖRSLAG.

Moderaterna kommer med det ena migrationspolitiska utspelet och förslaget efter det andra och det tredje före! Se M:s artikel om utvisningar av dem som fått avslag på asylansökan. https://lennartwaara.com/2018/02/06/migrationspolitiskt-uppvaknande-modell-moderaterna/

Moderaterna föreslår också att BRÅ genomför en studie av brottslighet och etnicitet på det sätt som nu genomförs i Norge. I december 2017 röstade M ner ett liknande förslag i riksdagen? Vad är orsaken till denna omvändelse? Morgan Johansson säger nej! ”Vi vet redan vad vi behöver veta!” Hur då? Verbalinspiration?

Elisabeth Svantesson M föreslår att regeringen beräknar vad massmigrationens kostnader och intäkter. Det är ett oroande förslag. Regeringen med MP har i flera år – mot bättre vetande – hävdat att massmigrationen är lönsam! Hur trovärdig blir då en av regeringen utförd kalkyl över massmigrationens kostnader och intäkter

Jag är övertygad om att räknenissarna på Finansdepartementet har fullt klart för sig vad massmigrationen kostar. Det visas ju också av finansministern Magdalena Anderssons varningar i december 2017 i DN. ”Integrationen fungerar inte som den ska. Det gjorde den inte före hösten 2015 heller, men för mig är det uppenbart att vi inte kan ha ett större asylmottagande än vi klarar av att integrera. Det blir inte bra för de människor som kommer hit och det blir inte bra för samhället i stort heller… Det finns anledning för oss Socialdemokrater att vara självkritiska. Vi skulle tidigare ha varit tydliga med att vi inte kan ha ett större mottagande än vad samhället klarar av att ta emot”. Tydligt nog om massmigrationen och tidigare tabubelagda volymfrågan.

Att Morgan Johansson däremot ljuger och förtiger fakta är inte att förvåna! Morgan Johansson ljuger medvetet också om andra frågor inom migrationskomplexet exempelvis utbildningsnivån för migranter från Syrien.

Jag har som privat individ i flera år arbetat med att beräkna de totala offentliga kostnaderna och intäkterna för massmigrationen. Lätt är det inte! Det är därför välgörande om det nu äntligen görs.

Ett första problem är att viktiga rådata finns på Finansdepartementet och är inte tillgängliga för en vanlig medborgare.

Det innebär att man tvingas arbeta med schabloner och antaganden om andelar. Statsbudgeten är första steget. Migrationsverkets anslag och kringkostnader anges direkt i statsbudgeten. Större problem blir det med kostnader på andra områden, arbetsmarknadsverkets och arbetsmarknadspolitiken olika delar, polisväsendet, domstolsväsendet, kommunala bidrag etc, etc. Här får man försöka se hur stor ökningen är som en konsekvens av migrationen 2014-2017. Ett exempel där man via andra kanaler kan få reda på att kostnaderna är t ex kostnaderna för advokathjälp till migranterna som ligger på 600 miljoner kronor per år.

Kostnaderna för massmigrationen hamnar, grovt kalkylerat, på ca 100 miljoner kronor per år. Felmarginalen i detta bör inte vara högre än +/- 10 procent.

Större problem blir det när vi skall granska landstingsbudgetar och alla kommunala budgetar. Det mäktar man inte med som privatperson. Här blir antaganden och schabloner mer av typ andelar. Det är ju också enorma skillnader i kostnader – utöver statsbidragen för att undvika dubbelräkning – mellan exempelvis Södertälje, Malmö och kommuner med mycket liten migrationsmottagning. Minimum 50 miljarder kommer på denna del. Sannolikt är felmarginalen uppåt på dessa poster 50 – 75 miljarder.

Den totala kostanden blir då över offentliga budgetar minst 150 miljarder kronor per år men kanske upp emot 225 miljarder kronor per år.

När det gäller att beräkna skatteintäkterna för det offentliga blir det än svårare. Vi får arbeta med proxys. Om vi utgår ifrån sysselsättningsnivåer för att få en grov bild av skatteintäkterna. Sysselsättningsnivå – generöst definierad till några timmar i veckan – är endast 5 procent för de som kommit de senaste två/tre åren.

Efter nitton år (de som kommit åren runt slutet av 1990-talet) är sysselsättningsnivå för hela gruppen (stora skillnader mellan olika länder med högst nivå för gruppen inomeuropeiska migranter och högst för gruppen nordafrikanska) är 69 procent.

Break even mellan kostnader för migrantgruppen och skatteintäkterna från migrantgruppen går vid ca 75 procents sysselsättningsnivå!!! Svenskar har en sysselsättningsnivå på 85 procent!

Någon vinst uppstår således inte för migranterna förrän efter minst 20 år och för vissa ländergrupper inte någonsin. De går in i pensionsåldern utan att det minsta ha bidragit till pensionskostnaderna! Massmigrationen är INTE lönsam!

Det är därför välgörande om man – med tillgång till alla rådata – beräknar de totala offentliga kostnaderna och skatteintäkterna för massmigrationen. För att kalkylerna och utredningsresultaten skall bli tillförlitliga bör nationalekonomen från University of Chicago Tino Sanandaji knytas till utredningen. I annat fall riskerar vi ett politiskt dokument med devalverade kostnader och revalverade intäkter av gängse typ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: