GUANTÁNAMO

Guantánamo är rättsligt en fläck på USAs rättssystem!
B Obama lovade vid varje presidentval att stänga Guantánamo men det förblev öppet och i funktion!
D Trump lovar att hålla Guantánamo öppet och i funktion!
Vem står för sina löften och vem far med fake promises?
Har inte på nio år sett någon kommentar om detta i svenska media! How come?

Kommentarer

‪Kurt Wickman‪ De flesta som släppts från Guantanamo har ganska snart dykt upp i olika terrornätverk, inte minst Al-Qaida och ISIS. Så vad göra?‬

‪Lennart Waara‪ Det är sant! De sitter en del riktigt ruskiga typer på G! Ut i frihet skall de inte! Men vi skall inte bete oss som muslimska terrorister utan som ett rättssamhälle! De muslimska terroristerna sitter på G utan rättegång o dom! Det jag menar med rättshaveri är att inte just detta inträffat! Ställ dem inför rätta ev militärdomstol. Döm p lås in dem! USA har ju dessutom dödsstraff. Ev tillämpligt i flera av fallen. Men huvudinvändning är att jag har större respekt för Trump som säger vad han skall göra än pratkvarnen Obama som lovade en massa han sedan inte höll! Fint ansikte! Varför tar ingen i svenska media upp muren mot Mexico? Både Clinton , Bush och Obama har byggt på den. Bilder på detta hittas lätt på nätet! Men när Trump tar upp frågan går PK-journalisterna i mentalt spinn!‬

‪Kurt Wickman‪ De går alltid i mentalt spinn över Trump. Det spelar ingen roll vad han gör. Förmodligen är detta den bästa antydan om att den djupa staten i USA (koalitionen mellan regeringsapparaten, storföretagen, big media) underminerar honom så gott de kan (och de kan mycket). Hans mycket populära slogan under kampanjen ”Drain the swamp!” tog väl sikte på att dika ut träsket (eller monstret) den djupa staten. Men man har satt en överrock på honom i form av åklagaren Mueller, som skulle se om det fanns ”ryska kopplingar” till Trumps kampanj, hittade ganska litet (däremot starka kopplingar till Hillarys kampanj som han struntade i), vilket fick honom att försiktigt omdefiniera uppgiften till en allmän fiskeexpedition för att se om dert finns något han kan komma på mot Trump. Det har hittills inte gått så bra för honom.‬

‪Lennart Waara‪ Utmärkt sammanfattat Kurt o svenska PK media traskar patrull! Varför? Hur ser kopplingen o beroendet visavi Obama och den totalt korrupta Clinton-klanen ut? Kan inte bara vara allmän S ideologi som dominerar? Se ex DN i dessa frågor! Jag har inte hittat några bra svar.‬

‪Kurt Wickman‪ Nej, det borde vara något som svenska statsvetare borde intressera sig för, sedan de klarat av propagandan för att feminister alltid ska få en tredje dessert. Tyvärr är statskunskap en av de lätta samhällsvetenskaperna. Den fastnar på den rent formella maktutövningen (riksdag, utskott, propositioner osv i all oändlighet). Det finns mycket litet av förståelse att ett samhälle alltid utvecklar informella maktkanaler som ofta är betydligt viktigare. Den djupa staten är ett sådant informellt maktcentrum. Det finns instrument för att driva den analysen i den marxistiska teorin, men de måste omdefinieras rätt rejält för att bli användbara.‬

‪Lennart Waara‪ I den djupa staten måste väl också de multinationella finanskapitalet med deras jättebanker och lobby organisation finnas med. Ingen president kommer till presidentposten utan stöd av den lobbyn! Finns det kopplingar till Europa och Sverige med avseende på detta? George Soros? På EU-nivå ingår väl just han i deep government?‬

‪Kurt Wickman‪ Så verkar det vara. Storföretagen är en del av denna vidriga koalition. Inte alla tillhör Bilderberg-gruppen eller Davos-skojet, ska det sägas, men tillräckligt många för att generalisera. Koalitionen med den centrala politiska byråkratin gör att Demokraterna i USA och de socialdemokratiska partierna i Europa blir en naturlig allians. De föredrar den politiska stabiliteten, som den har etablerats, och Soros stegrade politiska aktivitet ger en fingervisning om att de känner den vara hotad. Trump är ett direkt hot mot deras världsbild och politiska program.‬

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: