VAD HÄNDER I DEBATTEN?

Hur ser bilden av Sverige ut i debatten? Finns det två diametralt olika bilder bland oss som bor här och ev. en annan mer problembeskrivande utomlands? Jag vill inte riktigt tro det men det kanske är så! Vad beror det i så fall på? Uppgifter som presenteras i utländska media kan vara intressanta att ta del av som exempelvis intervjun med Oslos polischef i Verdens Gang, Norges största tidning om gängkriminaliteten i Stockholms no-go-zones (kommenterades i en SvD ledare igår).

Bilden i Sverige kring massinvandringens konsekvenser börjar nu sakta ändra sig! SvD, DN, Aftonbladet, GP, Expressen m fl tidningar har ledare och artiklar som ifrågasätter den gängse media- och politiska bilden. När jag vidarelänkade ledaren i SvD skriven av Per Gudmundson (by the way, det var Per Gudmundsson som för fyra år sedan definierade och introducerade begreppet ”no-go-zones”) kom anklagelser om ytterhöger, högerpopulism, fördomsfullhet m. m.

Jag har explicit redogjort för min politiska inställning och från vilka utgångspunkter jag skriver. Dessa kan läsas på min blogg!

Jag diskuterar mer än gärna i sak de påståenden och analyser jag presenterar men tycker att anklagelser av nämnda typ är intellektuellt ohederliga! Det får vara någon ”level” också på invändningarna även om man ogillar vad jag skriver! Vi måste inte vara överens! Det är bra för debatten om meningarna bryts med sakliga argument och analyser! En riktig kråkvinkel invändning var att längden på mina texter är ett tecken på högerpopulism! Seriöst? Ta som exempel mina fem islam-artiklar som är tre A4 sidor vardera och inte kan göras kortare eftersom historiska, ideologiska och faktabelägg är helt avgörande för de påståenden och analyser som görs!

För den sig sakta ändrande debatten har boken ”Massutmaning” av Tino Sanandaji varit viktig! Statistiken och sakförhållandena går inte längre att förneka! Boken säljer bra bl. a tack vare av att vår Nobelprisnominerade nationalekonom Assar Lindbäck recenserat boken som en empiriskt seriös analys av problemområdet! Läs den! Tyngre bidrag kommer också från andra håll även om all litteratur skall läsas med ett intellektuellt kritiskt sinne!

Jag länkar ibland intressanta artiklar/ledare vidare till min FB sida. Det kommer jag att fortsätta att göra om artikeln/ledaren representerar något principiellt viktigt eller nytt i förhållande till den gängse debatten.

Fake News begreppet har satt sig i debatten men förefaller betyda lite olika saker beroende på vem som beskyller och vem som beskylls! Ibland förefaller fake-news-etiketten vara ett sätt för okunniga och oreflekterade att ifrågasätta fakta och analyser som inte passar in i deras etablerade bilder. Det blir då ett sätt att komma ifrån kravet att argumentera i sak! Jag har faktiskt träffat och diskuterat med personer som när jag beskriver förhållanden med siffror och fakta från den offentliga statistiken/utredning säger: ”Jag vill inte veta”! Dessa individer vill behålla sin oproblematiska bild av t ex migrationen och integrationen! Det är en inställning som jag personligen inte kan begripa hur mycket jag än försöker!

Jag kommer att i texter beskriva islamisering, massmigrationen och andra viktiga samhällsföreteelser även emot etablerade svenska politiska mediabilder!

Migration är det korrekta och i seriös svensk och internationell litteratur använda begreppet för större eller mindre folkrörelser. Prefixet ”mass” är också ett relevant analysbegrepp i diskussionen kring de 328 000 migranter – som helt unikt i historien och cross section – kommit till Sverige de senaste fyra/fem åren. ”Massmigration” är inget ytterhöger begrepp eller hämtat därifrån om någon fått för sig det! Om dessa obskyra och delvis vidriga krafter också använder begreppet så kan det inte hjälpas! En observation är att diskussionen ofta handlar om språket, om begrepp o liknande och att inte gynna främlingsfientliga krafter men nästan aldrig om de faktiska konsekvenserna av massinvandringen för det svenska samhället, nu och i framtiden.

Jag försöker vara noggrann med fakta och källor. (Missar har jag säkert begått ändå!) Felaktigheter korrigerar jag om man påvisar fel i underlag och analyser. Jag kommer att vara noga med att ange varifrån uppgifterna kommer och bara använda sådant som finns i den offentliga statistiken, utredningar, rapporter, publicerad litteratur eller från ”tyngre ” media typ SvD, DN, SVT etc!

Om etikettering av ovan nämnda typ kommer i kommentarsfältet så tar jag helt enkelt bort dem direkt! Däremot ser jag fram emot diskussioner och ifrågasättanden av fakta, slutsatser och analyser eller om det finns andra möjliga kausalförklaringar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: