PRESIDENT DONALD TRUMP REVISITED!

Jag har i tidigare artiklar försökt analysera president Donald Trumps politik i ljuset av bland andra Richard M Nixon. Båda hade/har media etablissemanget CNN, WP och NYT emot sig, visserligen av helt olika skäl. Båda var djupt (patologiskt?) misstänksamma mot media och kunde inte alls hantera medias kritiska granskning. I fallet med Donald Trump så måste man samtidigt konstatera att han själv ofta ”lägger bollen på straffpunkten och lämnar målet öppet”.

Jag skrev också i några av mina tidigaste analyser av president Donald Trump att han kanske inte klarar att sitta kvar i fyra år. Idag känner jag mig än mer osäker på om han klarar att sitta kvar hela den fyraåriga mandatperioden. Jag hävdar att han INTE BÖR sitta kvar! Skälet är inte främst inrikespolitiska. I den delen kan man både analysera och finna förklaringar till hans uttalanden och åtgärder som framförallt vänder sig till och gillas av kärnväljarna. I det är han lik alla politiker i USA och i Sverige!

Det som verkligen oroar mig och som gör att jag helst ser att han avgår är förändringarna av den amerikanska utrikespolitiken. Den präglas av allt för mycket ogenomtänkt och äventyrlig retorik och praktik. President Trump har efter endast 9 månader i ämbetet drivit upp konfliktnivåerna i världen. Främst kan man peka på hans totalt vansinniga och konfliktdrivande politik mot den djupt motbjudande kommunistiska diktaturen i Nord Korea och kanske än värre att presidenten signalerar en ändrad politik mot den motbjudande muslimska diktaturen i Iran med uppsägande av det avtal som hindrar Iran att utveckla och bygga kärnvapen..

Den enda framkomliga vägen för att lösa geopolitiska problem och desarmera konflikter är via politiska samtal, förhandlingar och diplomati. Det har gällt och gäller Ryssland och president Vladimir Putin liksom Nord Korea och Iran.

När president Trump skramlar om att tio dubbla kärnvapenarsenalen så är det helt på tvärs mot Sveriges och alla länders intressen (inkl. USA) om en rimligt säker värld med konflikter under hygglig kontroll geopolitiskt. Den konflikt som finns i den muslimska världen mellan shia och sunni i Iran och Saudiarabien har redan den stor latent potential att fördjupas och sprida sig bland annat via Israel. Konflikterna utkämpas för närvarande via proxy krig i andra arabiskt muslimska länder.

Analyser av ett stort antal professionella psykiatriker över hela USA landar i följande diagnos av en president som innehar den exekutiva makten i världens starkaste militärmakt.

Enligt denna samlade analys har president Donald Trump en:
– Narcissistisk personlighetsstörning
– Total avsaknad av impulskontroll
– Sociopatiska drag
– Manisk och svårt att fokusera

Känns det som en personlighetstyp som man vill ha som ledare för världens starkaste ekonomi och med den största militära potentialen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: