VAD KÄNDE STEFAN LÖFVEN TILL OM HAVERIET PÅ TRANSPORTSTYRELSEN OCH NÄR?

Snaran dras åt runt statsminister Stefan Löfven i frågan om det dubbla haveriet på Transportstyrelsen och i regeringen och regeringskansliet.

SvDs journalister fortsätter förtjänstfullt att gräva i frågan! Idag publicerar man en genomgång av vad som hänt sedan SÄPO informerade civildepartementet om haveriet redan i september 2015. Genomgången ger vid handen två saker, dels att det blir allt mer osannolikt att statsminister Stefan Löfven inte känt till haveriet på Transportstyrelsen betydligt tidigare än han hävdat, dels att det s.k. Säkerhetsrådet endast var en pro forma PR organisation utan reell funktion eftersom någon information i frågan inte ventilerats där.

Några exempel:

DN uppger idag att nuvarande EU- och handelsminister Ann Linde som tidigare var statssekreterare hos Anders Ygeman fick uppgifter om Transportstyrelsens säkerhetsbrister redan i september 2015. Vad gjorde hon med den informationen? Delade den med någon/några? Vem/vilka i så fall? Eller teg hon med detta i nästan två år?

SÄPO gör (och gjorde under hela den aktuella perioden september 2015 – juni 2017) regelbundna säkerhetsdragningar med utvalda ur statsrådsberedningen där Emma Lennartsson (statsministerns statssekreterare) och Mats Andersson ( statssekreterare i samordningskansliet) ingår. Vad gjorde de med informationen? Höll den för sig själva? Delade den med någon/några? Vem/vilka?

En källa säger till SvD följande: ”Att Stefan Löfven inte fått information tidigare är ärligt talat en gåta. Antingen talar han inte sanning eller så har ett gäng statssekreterare bestämt att man ska hålla statsministern utanför.”

Min mening är att det måste vara en prestation av herkuliska mått att under så lång tid lyckas undgå att bli informerad!

Det leder fram till slutsatsen, som vi varit några som antytt redan tidigare, att hela det socialdemokratiskt iscensatta politiska manövrerandet, processen och operationen handlat om ”damage control” och framförallt om att rädda statsministern och regeringsmakten. Maktspel till syvende och sidst!

För mig är det därför helt obegripligt hur man kan berömma statsministerns politiskt taktiska manövrerande och agerande och hävda att han gjorde bra ifrån sig. Det hela förefaller ju ha varit en medveten lögn!

Direkt stötande är det dessutom när Svenska kyrkans biskopar går ut och berömmer statsministerns politiska agerande med bild på sig själva i full ornat. Vart har Svenska kyrkan tagit vägen? Har Svenska kyrkan blivit en megafon för vänster uppfattningar? Har kyrkans kristna karismatiska roll usurperats av vänsterpolitiska biskopar som helt missat sin roll.

Nu avvaktar vi med stort intresse nästa informationsläcka – sådana kommer – från regeringskansliet. Eftersom misstankarna om att det som skedde på den famösa socialdemokratiska presskonferensen med statsministern var långt ifrån sanningen så jagar nu ett antal politiska journalister information som kan kasta ljus över vad som sig tilldragit haver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: