FOLKVANDRING.

Läs gärna boken Folkvandring. En kort vägledning till vår tids migrationskris av Vaclav Klaus. II:a uppl. 2016. Läs, begrunda och ta egen ställning!
Enbart till Tyskland kom under 2015 över en miljon migranter. I Sverige begärde samma år över 162 000 migranter asyl, oräknat anhörigfall och till 2019 räknar man med 317 000 anhörigärenden. Ytterligare miljoner människor överväger resan mot Europa.
Den ansvarslösa europeiska politiken med Angela Merkel (migrantmamma Merkel) i spetsen eldar ytterligare på den nya tidens folkvandring. I stället för att värna de demokratiska nationalstaternas naturliga intressen predikas ett lättsinnigt svärmeri med slogans som ”Refugees Welcome” och det regeringsstödda stridsropet ”Wir schaffen das”, vi klarar det. (Sannolikt en tysk parafras på Obamas ”Yes, we can!”)
Städer och kommuner (inte minst små fattiga kommuner) försöker under tiden att förvalta kaoset. Det är ju inte på Södermalm eller Östermalm där välfärdsmigranterna hamnar! I Sverige har enade politiker motsatt sig förslag på alternativa hjälpinsatser i närområdet till förmån för mångdubbelt mer kostsamma satsningar på att bilda en generös välkomnandekultur på egen mark och som internationellt saknar motstycke. Stora byggprojekt konsekvens analyseras på alla tänkbara sätt, klimatmässigt, kulturellt, natur- och miljö, infrastruktur och demografiskt. Detta gigantiska massmigrationsprojekt har över huvud inte konsekvensanalyserats varken i Europa eller i Sverige!
Effekterna av de «pull-faktorer» den svenska policyn skapat har vi sett när familjer väljer att lämna en förhållandevis trygg men fattig tillvaro i närområden och flyktingläger för att riskera livet på medelhavet. Bilder på de fruktansvärda konsekvenserna i form av drunknade människor har spridits över världen.
Samtidigt vänder medborgarna i Europa alltmer sina folkvalda ryggen och hegemonin av moraliserande och enkelriktad propaganda förvandlas till ett hot mot sammanhållningen och freden i Europa. De central- och östeuropeiska stater som dristar sig till att protestera hotas från Bryssel med sanktioner.
Václav Klaus, som under många år, beklätt posten som Tjeckiens president, kräver att Europas ledande eliter nu lämnar sina politiskt havererade idéer bakom sig. Han anklagar de ledande eliterna för att genom det massiva inflödet av migranter vilja bryta ner de demokratiska nationalstaterna. På ruinerna av den demokratiska nationalstaten vill man skapa förutsättningar för en ny världsordning att resa sig, globalismen.
Tankarna är annorlunda i öst! Människor och politiker ser med oro på tillväxten i Västeuropa av vänsterorienterade och dåligt bildade och utbildade intellektuella som med rötter ifrån 1968 idag är en del av makteliten och som vill förgöra nationella värderingar och den demokratiska nationalstaten för en global internationalism.
I de länder som låg bakom ”järnridån” är utvecklingen också en annan. De har inte gett efter för det mångkulturella experimentet. De har nämligen en lång och tragisk erfarenhet av att vara mänskliga försökskaniner för ett annat megalomant försök, kommunismen. Ismer som syftar till kvasi-solidaritet, totalitära metoder och skapandet av en ny människa möts med stor, djup och förståelig skepsis av politiker och medborgare.
De har fötterna i myllan istället för huvudet bland molnen!

Ett svar to “FOLKVANDRING.”

  1. Jan Östman Says:

    Hej Lennart!
    Jag har inte för avsikt att kommentera, bara tipsa dig, om du nu inte redan vet om det, att DN-kulturs Martin Gelin den 5/8 recenserar boken du var intresserad av; Devil´s bargain av Joshua Greene.
    Hälsningar
    Janne/bibblan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: