PETER HULTQVIST OCH TRANSPORTSTYRELSEN

Efterdebatten kring försvarsminister Peter Hultqvist fascinerar mig! Långt in i borgerliga läger tycker man inte att Hultqvist skall ställas till svars för sin underlåtenhet att i regeringen ta upp haveriet på Transportstyrelsen med de säkerhetspolitiska risker och utmaningen det medförde. Peter Hultqvist är ju en så bra och respekterad försvars.minister! Nåja, försvarsanslagen har INTE ökat under Peter Hultqvist! De skulle ha minskat om inte delar av Alliansen drivit fram ökade anslag. Positivt är att Peter Hultqvist ökat samövningar med styrkor från andra länder och ökat samarbete/samverkan med NATO, men utan att gå in i medlemskap (vilket jag inte heller önskar).
Det kan dock inte ändra bedömningen ifråga om de dubbla haverierna på Transportstyrelsen och i regering och regeringskansli. Jag hör nu på SR Ekot att Peter Hultqvist själv medger att frågan borde tagits upp i Säkerhetsrådet. Så här säger Peter Hultqvist: ”Det här kanske borde ha diskuterats.” Det är åtminstone en antydan till ett erkännande att han gjort fel! Ett mycket intressant uttalande!
Med hjälp av SvD skall jag lista de relevanta sammanhang Peter Hultqvist haft att lyfta frågan om haveriet på Transportstyrelsen under perioden mars 2017- juni 2017!
Försvarsutskottet. Cirka 60-70 sammanträden där Hultqvist varit närvarande vid 5.
Utrikesnämnden som är sekretessbelagd, 5 möten.
Statsministerns Säkerhetspolitiska råd, men en gång per månad.
Försvarsgruppen, cirka 20 gånger.
Övriga möten och partiöverläggningar. Obegränsat antal.
Frågan och diskussionen lever vidare. Vi lär återkomma när ny information kommer eller tas fram av journalister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: