FRÅN ”OACCEPTABELT” TILL ”FULLSTÄNDIGT OACCEPTABELT”!

Det uttryck som utmärker statsminister Löfvens kriskommentarer är ett kraftfullt och manligt ”oacceptabelt”! Det anmärkningsvärda är väl att det alltid används alldeles oavsett allvar och omfattning av krishändelsen!

Inför att ledare för det kriminella nätverket ”Lejonen” (eritreaner) avrättats med flera headshots så tar Löfven till det oerhört vältaliga ”fullständigt oacceptabelt.”

Jag brukar undra vad han i grunden vill förmedla: Finns det någon i Sverige som tycker att det som hänt är acceptabelt? (En bra metod för att testa innebörd och innehåll i en utsaga är att undersöka dess direkta motsats. Det avslöjar obarmhärtigt lödigheten i den ursprungliga utsagan) Det kan väl ändock krävas av en statsminister att han kommer med något mer varierat och handlingsinriktat än att bemöta varje krishändelse med en plattityd!

En – måhända lite elak – idé på vägen kan vara att ge statsministern ett synonymlexikon så han kan variera sina uttalanden en aning!

By the way: Sveriges mer prominenta producenter av FAKE NEWS är numera Ylva Johansson och Morgan Johansson (om utvecklingen av antalet våldtäkter respektive bl. a andelen muslimer i Sverige)! De sällar sig nu till CNN, Fox News och Donald Trump! Lysande!

UD lär också vara på väg att kvalificera sig till den skaran! Vi väntar med spänning på upplösningen av den frågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: