VART GÅR SOCIALDEMOKRATIN?

Partiordförande Stefan Löfven och hans partistyrelse signalerar en fortsatt restriktiv invandrings-/flyktingpolitik! Det är en utmärkt tillnyktring efter bl.a. Göran Perssons överenskommelse med Miljöpartiet (senare fullföljt av Fredrik Reinfeldt) som medfört politiskt, ekonomiskt och socialt svårhanterliga invandringsnivåer som vi nu ser konsekvenserna av.

Från vänsteroppositionen inom socialdemokratin hörs röster, i form av motioner till partikongressen i april, om att åter öppna slussarna. Hur ser deras analys ut (om den finns) kring hur detta skall hanteras i det svenska samhället politiskt och socialt?

Det är bara att hoppas att den socialdemokratiska partiledningen orkar och förmår att hålla emot på kongressen. Det blir en intressant kongress att följa.
Jag läser också i media att en S-strateg kallar det nya partiet för ”Ordning och reda-sossarna.” Utmärkt, det känner vi igen från 1950/60-talet.

By the way! Jag gjorde något slags (banalt) test på nätet och blev politiskt klassad som 1950/60-tals socialdemokrat. Inte så dumt egentligen och långt ifrån den socialdemokrati som vuxit fram efter Olof Palme och Göran Persson!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: