DISKREPANSER I TRUMP RAPPORTERINGEN.

Enligt en poll beställd av Reuters med ett stratifierat urval täckande hela USA har president Trump stöd för sina första åtgärder av 48 procent och 41 procent är emot. Det har jag inte sett redovisat i svenska media. Där rapporteras enbart protester och kritik.

Trumps väljare har redan nu börjat betala in till en re-election fund. Enligt uppgifter finns redan 60 miljoner dollar i fonden!

Den mur mot Mexico som Trump lovat bygga och som sägs vara färdig om två år kritiseras med rätta. Murar är aldrig en lösning på något problem vare sig det gäller Berlinmuren, Israels mur mot palestinierna eller Mexicomuren. Däremot nämns inte i svenska media att det redan idag finns drygt 100 mil färdig mur byggda av G W Bush och Barack Obama. Kritiken mot president Obama för detta var väl i det närmaste obefintlig! Jämför med kritikstormen mot president Trump. I wonder why?

I etablissemangets media med Washington Post i spetsen rapporteras efter – en icke namngiven – läcka att president Trumps samtal med Australiens premiärminister Malcolm Turnbull var en katastrof som avslutades bryskt i förtid. I internationella media redovisas att Turnbull själv hävdar att samtalet var öppet och rakt men att det inte avslutades i förtid och helt i enhetlighet med protokoll och artighet. Enligt Turnbull har inte president Trump sagt att det löfte som Barack Obama ställde ut om att ta emot 1500 båtflyktingar skulle inhiberas däremot skulle Trump själv inte ha slutit det.

Jag är fascinerad av hur WP fått uppgifterna om samtalet Trump – Turnbull. Någon i presidentens absoluta närhet läcker till media (med vilket syfte?) och om man skall tro Turnbull själv med ett felaktigt innehåll. Turnbull var med rätta oerhört irriterad över det som skrivs i WP. Jag vet naturligtvis inte vad som är sant och falskt i detta men rapporteringen i svenska media kring detta samtal är inte balanserad.

För tredje gången, jag är ingen anhängare/försvarare av president Trump (skulle inte röstat på Trump men å andra sidan inte på den totalt korrupta HRC heller) men jag är mycket intresserad av hur media rapporteringen krackelerar och lämnar allt vad balans, objektivitet och samlade fakta heter när man nu hamnat i någon sorts kampanjsituation. Wolodarski/DN leder de svenska trupperna! (Liknar väl ganska mycket diskursen runt SD.) Jag följer amerikansk (främst utrikes) politik allt sedan 1960-talet och är intresserad av seriösa rapporter och analyser! Ser att Göran Persson förutspår att president Trump inte klarar de fyra åren. Det är också min prognos. Man kan inte ta fighten med olika grupper utan att ha stöd av andra. Räcker den amerikanska väljarmajoriteten som stöd? Det är jag paradoxalt nog inte säker på!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: