OM BÖCKER

Folkbiblioteken avför med jämna mellanrum böcker ur sin katalog. Dessa brukar säljas ut till bibliotekens besökare för någon krona volymen. Idag hade jag med mig två kassar med mycket goda böcker inhandlade på Karlskoga folkbibliotek.

När jag står där och bläddrar igenom de utbjudna böckerna slår det mig alltid att de verkligt tunga böckerna (i meningen seriös och betydande litteratur) är i de närmaste olästa eller aldrig utlånade medan den lättviktiga litteraturen är sönderläst.

Jag tänker mycket på om det säger något om vår tids samhälle eller om det bara är ännu en av mina idiosynkrasier!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: