NATO, SVERIGE OCH TURKIET

Jag skall villigt erkänna att jag under lång tid lutat åt att Sverige bör anslutas till NATO som en del av en rejäl satsning på att förstärka försvaret. Försvaret bör förstärkas rejält men NATO-anslutning har jag numera i grunden omprövat. Anledningen är naturligtvis det galna Turkiet under Erdogan som också är medlem i NATO. Det innebär att vi skulle behöva ställa upp solidariskt bakom Turkiets äventyrligheter.

*
Alldeles oavsett om det skickades varningar eller inte (vilket vi inte kan veta) var det naturligtvis en helt galen och riskfylld åtgärd att skjuta ner ett militärt ryskt plan (som dessutom var där för att trycka tillbaka daesh) oavsett om det ryska militära planet under en kort stund kränkte turkiskt territorium. Det korrekta och balanserade had varit att i efterhand agerat diplomatiskt/politiskt!

*
Det Är ett spänt läge militärt och politiskt mellan Ryssland och Europa. Det minsta som behövs är att turkiska militära hetsporrar skjuter ner ryska flygplan. Det som behövs är samtal, insikter och förståelse för den andra sidans behov och intressen! Lär av händelsekedjan i oktober 1962 och hur J Kennedy och N Chrustjov hanterade och löste upp situationen!

*
Jag är således numera en avgjord motståndare till en anslutning av Sverige till ett NATO där Turkiet är en av medlemmarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: