CENTERPARTIET – MORALISK UPPLÖSNING ELLER POLITISK CYNISM?

När Centerpartiets miljöminister (?) Lena Ek beslutade att slakta ut halva björn- och vargbeståndet och att börja skjuta kungsörn trodde jag nog att det handlade om knäfall för Jägarförbundets lobbyverksamhet. Lena Ek var ju känd redan under sin Brysseltid för att ha svängdörrar till lobbygrupperna.
Efter Centerstämmans, samlade och eniga, beslut i frågan förstår jag nu vad det egentligen handlar om; ett cyniskt politiskt spel för att klamra sig fast i riksdagen.
En gång i tiden stod Centern som folkrörelse för landbygdsutveckling och en politik för att hela landet skall leva.
De senaste årens track-record är däremot dominerat av lite udda varianter på libertarianism och på att partiledaren förläst sig på Ayn Rand! Stureplans-Centern kallas de i folkmun!
Nu spekulerar Centern helt cyniskt i att man genom att skjuta ut björn, varg och kungsörn ska vinna väljare bland den okunniga del av landsbygdsbefolkningen som drabbats av rovdjurspanik, uppskrämda av bland andra Jägarförbundet. Jägarförbundet har dock helt andra bevekelsegrunder. Kunskapen om att vargen är ofarlig – utom för deras frispringande hundar – finns där! Genom att lägga till beslutet att börja slakta kungsörn friar Centern dessutom till de fanatiska renskötande samerna!
Genom att driva frågan om att döda de största rovdjuren och rovfåglarna hoppas man på att erhålla de två tiondelsprocent som fattas för att klamra sig över 4-procent spärren.
Man byter döda rovdjur mot några tiondelsprocent väljare! Some trade-off!!! Unheard of before!!!
Jag hoppas att de misslyckas och åker ur riksdagen! Jag kommer att använda alla möjligheter från nu fram till valet att driva denna fråga och påtala vad det handlar om med varje person jag träffar i skog o mark, på landsbygd och i stad.
Gör gärna sammalunda!
Vi måste stoppa det moraliska haveri som Sverige är på väg in i avseende rovdjur och rovfåglar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: