Ennio Morricone

Hör till min stora tillfredsställelse att filmmusikskaparen Ennio Morricone får Polar Music Prize! Vad vore Sergio Leones fimer utan Morricones helt nyskapande musik? Tänk bara på musiken i filmerna Once upon a time in the West och Once upon a time in America. I dessa Leone filmer medverkar hela gräddan av amerikanska skådespelare som Henry Fonda, Jason Robards och Robert DeNiro m.fl.

Men som sagt det är svårt att tänka sig filmerna utan musiken. Det lär också vara så i ett av fallen ( Once upon a time in America ) att musiken var skriven innan filmen spelades in och att musiken spelades för skådespelarna under inspelningen. Tala om att musik skapar stämningar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: