Seriously Obama?

Nu vill USA få med Ryssland i Afghanistan. Hur har pratkvarnen i VH tänkt?
Ryssland (eg. Sovjetunionen) blev utslängda från Afghanistan av talibanerna under en period då USA (CIA) stödde talibanerna med vapen och ”rådgivare”.

När man hör detta via ”breaking news” så kommer man att tänka på den gamla sentensen att verkligheten överträffar dikten.

Det USA ledda kriget i Afghanistan – som Sverige deltar i – syftar enligt en del retorik till att införa demokrati i Afghanistan.

Hur ser USAs track record ut på det området?

Efter  WWII – då USA spelade en avgörande roll materiellt och med soldater i besegrandet av totalitära regimer – har USA stött diktaturer mot demokratiska rörelser på många håll i världen. Namnen är legio; shahen av Iran, papa Doc, Stroessner, Pinochet m.fl. m.fl. i Asien, Latin- och Mellanamerika.

Kan någon komma på ett exempel på det motsatta? Invasionen i Grisbukten på Kuba som slutade med totalt fiasko var ett – av många – försök att störta Castro???

Hur trovärdig är USA som demokratins försvarare i världen? Handlar det inte mest om olja och mineraler som i Kuwait och Irak? Vad finns då i Afghanistan? Svaret är bl a viktiga mineraler! I detta hegemonistiska krig deltar Sverige!

Just nu ökar stödet för kriget bland medborgarna i Sverige. Jag är övertygad om att stödet kommer att fortsätta att öka – ungefär som stödet för kungafamiljen ökar just nu inför vårens mediatrams – med nuvarande mediabild. Aftonbladet och DN är de enda mer betydande media som ifrågasätter kriget. Opinionen i Sverige kommer dock att ändra sig på sikt när verkligheten i Afghanistan tränger fram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: