Klimatmötet i Köpenhamn

I min första text var jag nyfiken på vad Obama skulle komma med. Måste konstatera att han kom till Cph med det han nu sagt i en månad. USA vill inte bidra på det sätt Europa gör – med Sverige i en frontposition.
Det som istället präglat Cph-möet är oviljan att förhandla från ett antal länder. Några av dem har ägnat sig åt att direkt sabotera förhandlingarna med oändliga procedur frågor. Några diktaturer med den största diktaturen i spetsen vill att vi som skattebetalare skall bidra mer. Kina har inte velat lämna några bindande besked. Men kanske är det som hänt inte dåligt utan på längre sikt bra. Både för att man kan åstadkomma resultat nästa gång och för en nyansering av den allra mest hysteriska apokalypsen. Det enda som imponerat under kaoset i Cph är väl den danska polisens sätt att hantera tillresta klimathuliganer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: