LÖFVEN/ANDERSON/REINFELDTS PÅSTÅENDEN OM ”KOMPETENSREGNET” – VART TOG DET VÄGEN?ISTÄLLET BREDER ANALFABETISMEN UT SIG ÖVER SVERIGE.

Sverige är vorden ett land med en betydande andel analfabeter. Politiskt ansvariga och beslutade av Socialdemokrater och Moderater. Glöm aldrig det!

Enligt Statistiska Centralbyråns (SCB) offentliga statistik har Sverige idag 780 000 (sjuhundraåttiotusen) analfabeter och prognosen är att de är i ökande. Det rapporterar till och med SVT. Då är de som läser och talar svenska så dåligt att de inte kan använda svenska språket i vardagen utan i praktiken behöver exempelvis tolkhjälp, vad jag kunnat se inte inräknade. De är funktionella analfabeter. Hur stor andel de utgör vet vi inte!

En befolkning i Sverige 2024, enligt SCB, på 10 549 289 personer innebär att Sverige har 7,39 procent analfabeter räknat på hela befolkningen eller hela 13 procent räknat på den vuxna befolkningen, vilket naturligtvis är mest relevant. Tretton (13) personer av hundra du möter på gatan är analfabeter (Nota bene!) och därtill med en genomsnittlig IQ på mellan 70 och 85. I svensk kontext är det definitionen på efterblivenhet.

En så betydande andel analfabetism var under min skoltid på 1950-talet definitionen på länder med underutveckling, inte världens mest högteknologiska land. Hur skall dessa, främst araber och svarta afrikaner, någonsin kunna hitta ett betalt arbete? Det finns inga arbeten i Sverige för den typen av underpresterande individer. De klarar inte ens att plocka jordgubbar och blåbär och i vården ställer de till med fler problem än de löser. Dessa lågpresterande, lågkognitiva, lågkompetenta personer kommer att fortsätta att leva på oss skattebetalare och ägna sig åt att ställa till elände. Det har inte heller blivit något stopp på inflödet. SD och M-regeringen låter dem fortsätta att välla in i landet.

Lämna en kommentar