TVÅ ÖL OCH TRE CHAMPAGNE.

Valet är klart. 176 mandat för högersidan och 173 mandat för socialistiska sidan. Det är bra, en enstaka Kakabahve-liberal kan inte ta riksdagen som gisslan!

Ge mig nu två gravöl, en för att MP klarade riksdagsspärren och en för att L klarade riksdagsspärren. Statstelevisionen har verkligen gjort sitt för att stödja MP med ett oblygt kampanjande för Märta Stenevi. TV4 avgjorde saken, två dagar före valet, till MP:s fördel med utfrågningen av statsministerkandidaterna Magdalena Andersson och Ulf Kristersson. TV4 plockade propagandistiskt in en klonad ”Greta”, dvs en blek och anemisk skolflicka med flätor, hängselbyxor och intränad fanatism. Hon klämde dessutom fram en tår för ungdomen vilket PK media rapporterade i detalj. Unga flickor och pojkar i intervallet 18  – 21 år röstar dock inte på miljöfanatiker utan på M och SD (SOM institutet kommer med en undersökning). Att unga väljare lutar åt miljöfanatism och klimatalarmism är bara en osann mediahajp. Ibland är kulisserna bjärta och hyckleriet parodiskt.

Ge mig en Champagne för att Magdalena Andersson sparkas (med hjälp av SD och Nyans) från statsministertaburetten. Dessutom slipper vi Johansson, Strandhäll, Farmanbar, Hultqvist, Erncrantz, Ygeman et consortes. Det är värt en andra Champagne. Hotet är väl att de dyker upp som landshövdingar i Västmanland och Närke? 

Ge mig också en tredje Champagne för att Annie Lööf rasade 2 procent och C blev ett av småpartierna (vid sidan av V, KD, MP, L). C förlorar över hela landet i synnerhet på glesbygd/landsbygd. I 36 av landets 55 glesbygdskommuner tappar C väljare medan SD ökar i samma kommuner. Till och med i Lööfs hemkommun Värnamo blev Annie Lööf mindre än Jimmie Åkesson, C 16,5 % och SD 16,7 %. C går tillbaka i 264 av Sveriges 290 kommuner. C ökar inte i någon enda kommun.  Drar Annie Lööf några slutsatser av detta? Har ”Stureplanscentern” kommit till vägs ände? Resultatet borde stämma ner näbben på rödskrikan. Den ”breda mitten” blev plötsligt smal? Om man är kommunist röstar man på V och om man är miljöfundamentalist röstar man på MP. Det kan jag förstå och respektera. Till och med om man är muslim och röstar på Nyans. Men vad i hela friden är man om man röstar på C? Det kan jag inte begripa.

Valet i korthet:

SD gick starkt framåt i glesbygd och små orter. I Surahammar fick S 35,7 %, SD 25,9 % och M 21,9 %. Det betyder att det 105 år långa S-maktinnehavet är definitivt brutet. Det blev, tack och lov, ingen återmarsch för S. SD, M och KD har egen majoritet och är inte beroende av den opålitliga C-visti som hoppat hit och dit.

SD är det nya arbetarpartiet och jämnstora med S vad avser arbetarväljare. S är bliven ett parti för tjänstemän, enkannerligen offentliganställd medelklass.Enligt prof. Hinnfors. 

Det är utmärkt att Nyans tog och fortsätter att ta röster från S. Analysen av Nyans funktion i svensk politik och hot mot S återkommer jag till. Jag vill bara här säga att det är långt ifrån självklart att det är av ondo på sikt med ett fundamentalistiskt muslimskt parti, av samma skäl som de muslimska massorna INTE skall integreras i våra bostadsområden eller på våra arbetsplatser utan hållas kvar i diasporan.

SD är större än M i 101 kommuner

I 16 kommuner är SD största parti.

I 256 av 290 kommuner ökar SD.

Det är något fundamentalt och strukturellt nytt som inträffat i Sverige detta val. En liten början till ett svenskt tillfrisknande?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: