SOCIALDEMOKRATER

PRO PRIMO

En S-politiker Anita Hedqvist (S) i Dalarna anser att ovaccinerade skall spärras in i sina hem och att man spikar igen dörren. Hon jämför med pesten under medeltiden. Vi ovaccinerade är som pestsmittade! 

PRO SECUNDO

En SD-aktiv arbetare anställd på SSAB har valts av medlemmarna till en facklig förtroende post som sedan i sann DDR-anda avskedas av Metall centralt.

LO:s ordförande Susanna Gideonson får i Statstelevisionens Aktuellt frågan om varför han utesluts. Hon svarar att uppdrag för Sverigedemokraterna enligt LO går emot ”värdegrunden” och ”allas lika värde”. Programledaren bad Gideonsson att ge ett exempel på ett konkret politiskt förslag som visar att SD inte står för ”allas lika värde”.

– Vinster i välfärden, svarade hon.

Programledaren ställer dock inte frågan om uteslutning av en vald facklig förtroendeman för att han är medlem i SD är i överensstämmelse med ”allas lika värde.

PRO TERTIO

Ju svagare stöd Socialdemokraterna i LO har (majoriteten av LO:s medlemmar röstar på andra partier än S) desto mer pengar skänks av medlemmarnas pengar till den Socialdemokratiska valrörelsen, nu 50 miljoner meddelar LO:s ordförande Susanna Gideonsson.

PRO QUARTIO

Slöseriombudsmannen hos Skattebetalarnas förening ordnar varje år omröstning om årets värsta slöseri med skattemedel. Vinnaren för år 2021 blev EU:s coronafond. Sverige skall bidra till fonden med cirka 150 miljarder kronor men får tillbaka betydligt mindre.

Fyra partier röstade jaStefan Löfvens & Magdalena Anderssons S, samt MP, C och L. Två partier röstade nej: SD och V. Två partier lade ner sina röster: M och KD.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: