NYA SENSATIONELLA OCH AVGÖRANDE UPPGIFTER OM COVID-19.

Region Östergötland har granskat samtliga dödsfall som avlidit i hemmet eller på särskilt boende MED bekräftad covid-19. Journaler från 122 personer har granskats, vilket är 51 procent av de 240 personer som hade avlidit i länet när granskningen gjordes.

Dödsorsaken i dödsorsaksintyget har varit covid-19, men granskningen visar att andra sjukdomar kan ha bidragit eller varit avgörande dödsorsak – till exempel hjärtsjukdom, lungsjukdom eller demens.

111 av de avlidna utanför sjukhus hade omfattande samsjuklighet och 11 måttlig samsjuklighet. Hälften var 88 år eller äldre.

Covid-19 bedömdes vara den direkta dödsorsaken i 15 procent av dödsfallen. För en majoritet av de avlidna – hela 70 procent – var covid-19 en bidragande snarare än direkt orsak. Hos 15 procent bedömdes dödsorsaken vara andra sjukdomar, då oftast hjärtsjukdom.

Vi gör antagandet att förhållandena ii stort sett är likartade över hela landet. Det är ett rimligt antagande.

Det skulle betyda att endast 15 procent av de cirka 13 000 som rapporterats döda med och av covid-19 faktiskt direkt avlidit av covid-19. Det betyder istället för 13 000 döda att Sverige haft 1 950 döda i covid-19.

Och i varje fall skall de 15 procent som befanns ha haft andra dödsorsaker än covid-19 subtraheras från siffran 13 000. Det antalet döda blir i så fall 11 150. Den siffran innebär att Sverige under 2020 varken hade en relativ  – det är redan konstaterat och belagt – eller en absolut överdödlighet året 2020.

Det hela liknar allt mer en politisk och medial hoax! I vilket syfte?

Källa: Rapport i Läkartidningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: