AMY CONEY BARRET

Amy Coney Barret är nominerad av president Donald J Trump som domare i USA:s Högsta domstol efter den avlidna vänsterliberala feministen Ruth Baader Ginsburg. Amy Coney Barret är antitesen till företrädaren Ginsburg

Det är ett lysande val. Kvinna, kristen, sjubarnsmor och med en magnifik CV som inte ens Demokraterna klarar att ifrågasätta inför utfrågningen i Senaten. Amy Coney Barret ser också frågetecken och problem med fri abort kanske också med LGBTQ rörelsen.

Hon är orginalist och menar att konstitutionen ska tolkas i enlighet med grundlagsfädernas avsikt vilket innebär att USA:s konstitution skall tolkas mer bokstavligt. Så här skriver Amy Coney Barret själv om originalism:

”Originalism maintains both that constitutional text means what it did at the time it was ratified and that this original public meaning is authoritative. This theory stands in contrast to those that treat the Constitution’s meaning as susceptible to evolution over time. …For an originalist, the meaning of the text is fixed so long as it is discoverable.”

Det är oerhört betryggande för yttrandefrihet och tryckfrihet i framtiden i USA liksom för amerikaners rätt att inneha och bära vapen. First and Second Amendment.

Godkänns hon av senaten blir den konservativa majoriteten i Högsta domstolen 6 mot 3. Ett förhållande Demokraterna inte kan förändra på länge. Högsta domstolen är en av tre hörnstenar i den amerikanska Konstitutionen som i övrigt innefattar den exekutiva makten runt presidenten och den lagstiftande makten i senaten och representanthuset.  

Majoriteten i Högsta domstolen är viktig inför de kommande ideologiska, politiska och sociala striderna i det amerikanska samhället. Det fria amerikanska samhället är för närvarande under attack från socialistiska demokrater, från LGBTQ rörelsen, från BLM och deras stödtrupper bland demokraterna, från den vänsterliberala för att inte säga marxologiska akademin, från dominerande vänstermedia, från det identitetspolitiska och kulturmarxistiska etablissemanget runt demokraterna. 

En sista konservativ utpost i Högsta domstolen kan komma att vara avgörande för bevarandet av ett fritt USA och för att balansera kommande demokratiska presidenter och kongresser.

Ett svar to “AMY CONEY BARRET”

  1. AMY CONEY BARRET — lennart waaras blogg – Life, Death and all between Says:

    […] AMY CONEY BARRET — lennart waaras blogg […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: