JÖK-BUDGETEN OCH SKATTEBETALARNA

Den socialdemokratiska finansministern Magdalena Andersson är nöjd med budgeten.

”Ett socialdemokratiskt hjärta tar ett glädjeskutt. Socialdemokratisk politik när den är som bäst”.

Om det här är ”socialdemokratisk politik när den är som bäst” så har svenska skattebetalare anledning att bäva inför framtida socialdemokratisk politik. Bevare oss för mer av sådan politik!

Naturligtvis, vi förstår, när en socialdemokratisk finansminister får sprätta ut skattepengar i denna groteskt historiska omfattning, så är det ”socialdemokratisk politik när den är som bäst”. Men, var finns de utsugna svenska skattebetalarna i detta. Är vi tillfrågade?

Finansministern anser t.o.m. att JÖK-arna har ”sparat i ladorna” och därför har råd. På vilket sätt har skattebetalarna varit med och ”sparat i ladorna”. I vilka lador?

Socialdemokraterna däremot anser sig ha ”sparat i ladorna” genom att vi skattebetalare betalt 250 miljarder eller mer per år över offentliga budgetar för att försörja dysfunktionella muslimska migranter från Mellanöstern och Afrika. Det är sanningen om de offentliga utgifterna. Hur mycket räcker 250 miljarder SEK till alternativt? Massor!

Enorma lån (flera hundra miljarder) har nu tagits och tas upp för olika ändamål (EU, Wuhanvisuset, ”kickstart” av ekonomin etc) som skall betalas av dina och mina barn och barnbarn. Enorma skattehöjningar skjuts därmed på framtiden. Det finns inga fria luncher. Allt skall betalas till sist.

Notera också hur JÖK-ens ministrar uttrycker sig.

Nyamko Sabuni: ”Vi skjuter till pengar för…”

Annie Lööf: ”Vi skjuter till pengar för…”

Magadalena Andersson: ”Staten skjuter till pengar för…”

Stefan Löfven: ”Den offentliga sektorn skjuter till…”

Så i alla oändlighet.

ALDRIG det som är sanningen. Dessa politiker skjuter inte till en enda sekin. Det är vi SKATTEBETALARE som alltid står för kalaset och betalar politikernas allt ansvarslösare och vidlyftiga löfteskarusell. Ibland få vi tillbaka lite i skattesänkning eller något höjt bidrag eller pension.

Då heter det att ”staten betalar ut en höjning till …” eller liknande.

Än en gång det är vi skattebetalare som först betalt in dryga skatter (topp tre i världen i skattetryck) för att sedan få tillbaka en liten skärv efter att politikerna själva skott sig med löner de inte gör rätt för eller förtjänar. Eller, så har politikerna spritt ut skattepengarna i s.k. U-hjälp till korrupta diktatorer och länder. Eller, så har politikerna sänt 40 miljarder till en monstruös byråkrati i EU eller till klimatalarmistiska fonder för politiker att leka med. Poltikerna skickar skattepengar till länder i Sydeuropa i Wuhan/covid19-hjälp. Länder som kostar på sig att ha lägre skatter och mycket lägre pensionsålder. Men svenska skattebetalare skall hjälpa dem på fötter.

Och vi svenskar tiger och betalar. Men hur länge till?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: