JUSTIEOMBUDSMANNEN (JO) INLEDER GRANSKNING AV PALME-ÅKLAGARNAS UTPEKANDE AV EN DÖD MAN SOM MISSTÄNKT MÖRDARE.

Justitieombudsmannen (JO) har inlett en granskning mot åklagarmyndigheten efter Palmeåklagarens presskonferens, enligt media.

JO vill ha svar på en del frågor.

Palme-åklagaren Krister Petersson meddelade på en presskonferens att Palmeutredningen var nerlagd, samtidigt som han hängde upp nedläggningen på en klen krok när han pekade ut Skandiamannen, Stig Engström, som misstänkt för mordet på Olof Palme.

Stig Engström är flera år död. Många har ifrågasatt om det var rättsligt och moraliskt korrekt att namnge en avliden som misstänkt. JO inleder därför en granskning.

”JO har i ett särskilt ärende beslutat att utreda vissa rättssäkerhetsfrågor som aktualiserats med anledning av åklagarens redovisning av sina bedömningar och slutsatser.”.

JO:s granskning syftar till att ta reda vilka överväganden som gjordes vad gäller valet att namnge den misstänkte.

”Var det enligt Åklagarmyndigheten lämpligt att namnge de berörda personerna med hänsyn till deras integritet och de konsekvenser det kunde få för dem och deras anhöriga?” 

Jag hoppas att detta är en riktig granskning med verkligt syfte att få fram svar och inte bara en del i den cover up som åklagaren Krister Pettersson levererade med att peka ut en man som inte kan försvara eller förklara sig. Åklagaren Krister Pettersson hängde en död man!

PS. Varför är Olof Palmes obduktionsprotokoll hemligstämplat? Knappast för skadorna Olof Palme fick av skotten från magnumrevolvern. Vad avslöjade obduktionen om Olof Palmes medicinska status som föranledde hemligstämpling?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: